Katil öğretmen deli çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki ilköğretim okulunda meslektaşı Hüseyin Cebe'yi öldüren Necati Kumaş hakkında, olay sırasında akli dengesinin yetersiz olduğu ve tedavi görmesi amacıyla şartlı tahliye ve tedavinin ardından da serbest bırakılması kararı verildi.

Gebze Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Necati Kumaş, avukatı Himmet Kuşçu ve Cebe'nin avukatları Kemal Özgül ile Sebahat Gençtarih ile Cebe'nin yakınları katıldı.

Sanık avukatı Himmet Kuşçu, müvekkilinin akli dengesinin yetersiz olduğu yönünde Adli Tıp Kurumu ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden raporu bulunduğunu belirterek, bu nedenle müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Öldürülen öğretmenin avukatı Kemal Özgül ise zanlının cinayeti planlayarak işlediğini bu yüzden cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Kumaş ise ruhsal yönden bunaldığını belirterek ''Bir an önce karar verin sıkıldım artık'' dedi.

HAPİSHANE YERİNE HASTANEYE

Mahkeme heyeti de sanığın olay sırasında akli dengesinin yetersiz olduğu, tedavi görmesi için şartlı tahliye edilmesi, tedavinin ardından da serbest bırakılması yönündeki kararını oy birliğiyle verdi.

Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Hüseyin Cebe (37) 2 Nisan 2007'de aralarında husumet olduğu ileri sürülen Necati Kumaş (56) tarafından teneffüste okulun 1. katında koridorda tabancayla birkaç el ateş edilerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Kumaş da Gebze Emniyet Müdürlüğüne giderek suç aleti tabancayla teslim olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber