Başörtülü öğrenciye hakarete tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün OKS ve ÖSS'de ilk 500'e giren öğrencileri ödüllendirmek için düzenlediği törende Melek Öztürk isimli öğrenciye başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülünün verilmemesi, eğitim camiasında tepkisi ile karşılandı.

Teşvik amacıyla yapılan törende Melek Öztürk'e hak ettiği ödülün verilmemiş olmasını ortak ağızdan kınayan Türk Eğitimsen ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanları, yaşanan olayı çifte standart olarak değerlendirdi.

Yaşananları "Demokrasi ve özgürlük adına doğru bulmadığını" ifade eden Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçen, "Teşvik amacıyla yapılan bir törende sen bir öğrenciyi teşvik ederken birilerini bütünü ile alıyorsun ama öteki taraftan dini hassasiyeti olan bir başka öğrenciye ise ceza veriyorsun. Bunu özgürlük ve eşitlik adına tasvip etmemiz kesinlikle mümkün değil. Bu bir çifte standarttır." dedi.

Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme ise toplumun ortak değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"Bir öğrencimiz dereceye girdiyse ödülü verilmeli. Suç kabul ediliyorsa onun soruşturulması ayrı bir meseledir." diyen Seçme, şunları dile getirdi: "Ortak inançlarımıza, ülkenin temel değerlerine saygılı olmak lazım. Bu ülkede inancından dolayı örtünen insanlar varsa, onlar da sınavda barılı oldularsa, çağrılıp ödüllerinin verilmemesi hayretle karşılanacak bir şey. Madem böyle bir sıkıntıları vardı. Çağırmasalardı. O çocuğu orada üzmeye kimsenin hakkı yok."

Her 2 başkan da Antalya'da ilk kez böyle bir yaklaşımla karşılaştıklarını ve bunun şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Kamusal alan ve kılık kıyafet yönetmeliğinin herkese eşit olarak uygulanması gerektiğine işaret eden sendika başkanları uygun olmayan kıyafetlerle ödül alan diğer öğrencilere nasıl ödül verildiğini ise araştırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber