Yönetici atama ile ilgili eksiklikler devam ediyor/ İşte son durum

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB tarafından İLSİS üzerinden yapılan Yönetici Atama başvuruları sırasında oluşan hatalarla ilgili açıklamalar tek tek yayımlanmaktadır.

Site olarak konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Düzenlenen ya da açıklama yapılan bazı konular şöyle:

- 26/05/2005 sınavına girip sonradan kazananlara başvuru hakkı verilmesi
- Kaymakamlık Makamınca verilen Takdir Puanlarını değerlendirmeye alınmaması
- Sağlık Meslek Lisesi gibi MEB'e devredilen kurum yöneticilikleri
- 30/06/2006 tarihli sınavın geçerlilik süresinin 24/07/2008 olduğu
- Sınav Puanları İLSİS'te otomatik olarak gelmeye başlamış olması
?

Düzenlenmesi ya da Açıklama Yapılması Gereken Konular

- Yönetmelik eki Ek-1 Yönetici İstek Formunda Yöneticilikte geçen süreler Gün/Ay/Yıl olarak yer alırken İLSİS'te bu durum sadece Yıl olarak yer almaktadır. Bu husus örneğin 6 ay Müdür yardımcılığı yapmış bir kişinin 0,5 puanın kayda alınmaması demektir. Bu konuda uygulama nasıl olacaktır açıklanmalıdır.

Genelgede yer alan:
a) "Kariyer" bilgi başlığı bölümünde yer alan başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik için puanlama yapılırken dipnotta da belirtildiği üzere başöğretmenliğini doktora yapmış olmalarına bağlı olarak (sınavdan muaf) alanlara sadece başöğretmenlik için, uzman öğretmenliğini yüksek lisans yapmış olmalarına bağlı olarak (sınavdan muaf) alanlara sadece uzman öğretmenlik için öngörülen puanlar verilecektir.
Hükmüne rağmen Yüksek Lisansa bağlı olmadan Uzman Öğretmen olanlara ek puan verilmemektedir. Bu konu da açıklığa kavuşturulmalıdır.

- Askerde olan ve 31/07/2008 tarihinde terhis olacak öğretmenlere başvuru olanağı verilmesi.
Genelgede yer alan "d) Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu'nun "EK PUAN" bilgi başlığında yer alan atanmak istediği eğitim kurumuna branşı itibariyle öğretmen olarak atanabileceklere verilen ek puanın uygulaması aşağıdaki örnekler esas alınarak uygulanacaktır."
hükmü doğrultusunda İLSİS'te düzenleme yapılması.

Burada yer alan "atanmak istediği eğitim kurumuna branşı itibariyle öğretmen olarak atanabileceklere" ibaresi Talim ve Terbiye Kurulunun "119 sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları Ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar" göz önüne alınarak düzenlenmelidir. Örneğin Atama Branşı (Atamaya Esas Alan) Matematik olan bir öğretmen aynı kararda "Aylık Karşılığı Okutacağı Dersler" bölümünde yer alan dersler İlköğretim, Genel Lise ve Meslek Liselerinde var olan dersler olduğundan bu öğretmen o kurma öğretmen olarak atanabilir ve doğal olarak 5 puan alması gerekmektedir.

Yani burada kıstas olarak alınması gereken TTKB'nin 119 sayılı kararı olmalıdır. Yani o kararda yer alan Atamaya Esas Alana göre atanacağı kurumda Maaş karşılığı girebileceği ders varsa bu öğretmene puan verilmelidir. Aksi durum hukuki dayanaksız olacaktır.

- 30/06/2006 tarihli sınavın geçerlilik süresinin 24/07/2008 tarihinde sona erdiği açıklanmıştır. Fakat 26/03/2005 tarihli sınavı sonradan kazananların sınav geçerlilik sürelerinin 07/05/2010 olması gerektiği de açıklanmalıdır.

- 26/03/2005 tarihli sınava girenlerden ilk değerlendirmede kazanıp ataması yapılmayanların da puanları yeni değerlendirmede değiştiğine göre onlara da başvuru şansı verilmelidir.

- Yine 26/03/2005 tarihli sınava girip ilk değerlendirmede puanı 70 üzeri olduğu halde son değerlendirmede 70 puanın altına düşenlerden o dönemde yöneticiliğe atanmış ve halen yöneticilik yapmakta olanların durumuna açıklık getirilmelidir.

- Hukuki durumu ortaya koyacak olursak; Sınav sorularının iptal edilmesi sonucunda gelinen noktada bakanlığın bu işlemlerin başı olan pozisyona gelmesi kaçınılmazdır. Yani 26/03/2005 tarihine geri dönülmek zorundadır. Bu konuda ne bakanlık adım atmakta ne de sınav sorularının iptalini sağlayan sendikalardan ses çıkmaktadır.

- http://www.memurlar.net/haber/115299/ linkinde yer alan önerimizi yineliyoruz.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber