Belediye ilana çıktı ama başvuruları kabul etmemekte direniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli ili Kızılcabölük Belediyesi 18 Temmuz'da ilana çıktı ve 2 itifaiye eri alacağını duyurdu. Ancak sitemiz "Haber Gönder" servisine yapılan başvurularda, belediyeye telefon eden veya bizzat başvuran adaylara, başvuru formu verilmemekte ve şihafi olarak ancak belediyede sözleşmeli olarak çalışanların başvurusunun alınacağı belirtilmektedir.

Oysaki ilan metninde bu şekilde bir kısıtlama bulunmamaktadır. Zaten bu şekilde bir kısıtlama da yapılması mümkün değildir. Bu bağlamda, adayların başvuru hakkının gasp edilmesi, suç olup, belediyenin bu uygulamadan vazgeçmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, başvuru formunun verilemesinden dolayı başvuru yapamayan adayların da istenen belgeler ile durumu belirten bir dilekçe ile belediyeye posta yoluyla başvurması gerekmektedir. Belediyenin bu başvuruyu kabul etmesi halinde hem suç duyurusu yoluyla savcılığın göreve davet edilmesi hem de işlemin iptali için dava açılması mümkün olabilecektir.

Başvurular 23 Temmuz'da sona erecek olup, adı geçen belediyenin, yukarıda bahsi geçen yasal yollara başvurulmasına imkan vermeden adil ve eşit bir şekilde başvuruları kabul etmesi en uygun yol olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber