Karanlık adam Tanfer gözaltına alınıp bırakıldı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon iddianamesiyle ilgili inceleme sürerken dün yeni bir gözaltı haberi daha geldi. Veli Küçük'ün muhbiri olarak tanınan Yalçın Tanfer, Kütahya'da gözaltına alındı. İstanbul'a getirilen Yalçın Tanfer emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tanfer'in adı son Ergenekon operasyonunda tekrar gündeme gelmişti. Emekli Kıdemli Albay Erdal Sarızeybek, ?Ya Gazi Duyarsa' adlı kitabında Tanfer'le ilgili ilginç bilgilere yer veriyordu. Tanfer'le ilgili bazı satırbaşları şöyle: Kendisini ?emekli general', ?özel istihbarat Güneydoğu sorumlusu' olarak tanıtan Tanfer, 1980'li yıllarda Mardin Nusaybin'de tabur komutanlığı yapan Veli Küçük'le tanışıyor. Tanfer'in bir arkadaşı ifadesinde Tansu Çiller'i ziyaret ettiklerini anlatıyor. Tanfer'i tanıyanlardan biri de 2003'te Şırnak'ta tugay komutanı olan Tuğgeneral İsmail Evci. 1994 - 1997 yılları arasında Manisa'da Jandarma Komando Alay Komutanı'yken Küçük'ün referansı ve kefilliğiyle Tanfer'le tanıştığını anlattı.

Sarızeybek'se 2003 yılı ağustos ayında Evci aracılığıyla Tanfer'le tanışıyor. Sarızeybek'in yönettiği bir operasyonda Tanfer, ?Gaziantep'te sivil istihbarat karargâhı yapacağız' diyerek aşiretlerden 70 milyarın üzerinde para topladığı gerekçesiyle' 24 Ekim 2003'te tutuklandı. Tutuklandıktan birkaç gün sonra Genelkurmay'a mektup gönderip, Sarızeybek'e şu suçlamada bulundu:??Eruygur için, çiçek ve ağaç işleriyle uğraşır, jandarmalığı bilmez dedi? Mektup üzerine Eruygur, soruşturma başlattı.

Bucak'a JİT kimliği

Tanfer'in Bucak aşiretinin lideri Sedat Bucak ile ilişkileri eskilere dayanıyor. Bucaklara yönelik geçen yıl Ankara'da yapılan operasyonda Tanfer'in adı geçti. Bucak'ın şoförü Rıfkı Özkaya'da iki adet JİT kimliği bulunmuş; Özkaya, kimlikleri, Küçük'ün özel istihbarat elemanı Tanfer'den aldığını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber