Çankaya'daki PTT soygununun failleri PTT'nin çalışanları çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya'da 16 Temmuz'da soyulan PTT şubelerinde hırsızlık olayının, sözkonusu PTT'nin şöförü, güvenlik görevlisi ve kurye tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Geçtigimiz günlerde Çankaya'da PTT şubelerinden hasılatı toplayan kurye, ifadesine göre maskeli ve silahlı kişiler tarafından soyulmuştu. Kuryenin anlattıklarını inandırıcı bulmayan polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucunda olayı çözdü. Hırsızlık olayının sözkonusu PTT'nin şöförü, güvenlik görevlisi ve kurye tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

İlginç hırsızlık olayı 16.07.2008 günü Çankaya Turan güneş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çankaya bölgesindeki PTT şubelerinden hasılatı toplayan kurye görevlisi N.D kendisinin silah tehdidi ile kaçırılıp PTT Şubelerinden topladığı yaklaşık 250 bin YTL'nin gasp edildiğini iddia ederek polise başvurdu.

Olayı araştıran ve kurye N.D'nin anlattıklarını fazla inandırıcı bulmayan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, PTT'nin Çankaya bölgesindeki hasılatı toplamakla görevli kurye N.D, güvenlik görevlisi İ.Y ve araç şöförü R.V.D'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar emniyette yapılan sorgulamalarında sözkonusu gasp olayını kendilerinin organize ettiklerini itiraf ettiler.

Şahıslar, ayrıca, yapılan soygun sırasında Y.Y ve H.G'nin kendilerine yardım ettiklerini itiraf etmeleri üzerine, söz konusu şahıslar Samsun ilinde olay sonrası satın aldıkları jeep, 3500 Euro ve 1350 YTL nakit para ile yakalandılar. Gözaltına alınan beş kişiden N.D, İ.Y, ve R.V.D nitelikli hırsızlık ve suç uydurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Y.Y ve M.Ö bugün adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber