Rüşvet davasında ilginç dialoglar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 18:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

EDİRNE Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik yapılan rüşvet operasyonunun ardından 5'i tutuklu toplam 11 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. 51- 141 yıl arasında hapis istemiyle Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi başkanı, sanıklara rüşvet aldıkları sırada çekilen gizli kamera kayıtlarını izletti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin geçen 21 Nisan günü Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik yaptığı rüşvet operasyonu düzenledi. İfadelerin alınması ardından Tapu Sicil Müdürü İsa Ceylan, müdür yardımcısı Abdullah Turhanlı ile görevli memurlar Hayrullah Özdemir, Emrullah Aydın ve Zafer Turgan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar Sinan Önaldı, Ayhan Süzen, Ercan Göktağ, Muammer Taşcı, Aytaç Feda, Muhsin Taze ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddianamenin hazırlanması ardından 11 sanık 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz, tutuklu sanıklara rüşvet aldıkları sırada çekilen gizli kamera kayıtlarını izletirdi. Görüntüleri şaşkınlıkla izleyen sanıklar savunmalarında rüşvet almadıklarını öne sürdü.

Tapu Sicil Müdürü İsa Ceylan ve Müdür Yardımcısı Abdullah Turhanlı, ceplerindeki paraların kendilerine ait olduğunu ve bu paraları zaman zaman makam odalarında çıkartarak saydıklarını öne sürdü. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Tayip Özdurmaz sanıklardan Emrullah Aydın'a ?Görüntülerde sarı saçlı bir bayan var. O bayan sana evrak arasında bir şey veriyor ve sen onu alıp cebine koyuyorsun? diye sordu.

Emrullah Aydın ise, ?Efendim o sarı saçlı kadın Ayten biliyorsunuz. O kadın Edirne genelevinde çalışıyor. Bana para vermedi? dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz, ?Ben nereden bileyim o kadının kim olduğunu? Ben genelevine gitmedim ki ?Ayten' diye birini tanımam? dedi. Bunun üzerine salonda gülüşmeler oldu. Daha sonra Emrullah Aydın, adı geçen kadınla ilgili savunmasını mahkemeye yazılı olarak yapacağını söyledi. Sanıkların yargılanmalarına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber