Sağlık çalışanlarından Avea'nın reklam filmine tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları, son günlerde ulusal televizyon kanallarında yayınlanan GSM operatörü Avea reklam filmine tepkili. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Avea'nın ulusal televizyon kanallarında yayınlanan reklam filminin yayından kaldırılmasını istedi.

Son günlerde sağlık çalışanlarından bu reklam ile ilgili çok sayıda şikayet geldiğini ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, "Avea'nın bu reklamı hemşire arkadaşlarımızı rencide edici unsurlar taşımaktadır. Son günlerde bu konuda sendikamıza çok sayıda şikayet gelmiştir. Kimsenin fedakar hemşirelerimizi rencide etmeye, onurları ile oynamaya, iffetlerine dil uzatmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

Sağlık çalışanları olarak Avea'nın reklamının yayından kaldırılmasını istediklerini ifade eden Başkan Arayıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Avea'nın abonelerinin büyük bir bölümünü kamu çalışanları oluşturmaktadır. Sağlık-Sen olarak buradan Avea'yı uyarıyoruz. Reklamın yayından kaldırılmaması halinde yasal yoldan hakkımızı arayacağız. Hatta Avea'nın yayında ısrar etmesi halinde hat iptalleri gündeme gelecektir. Avea'nın bu haklı tepkimizi dikkate almasını ve reklamı yayından kaldırmasını bekliyoruz."

Sağlık sektörünün fedakar çalışanları olan hemşirelere yönelik saldırıların geçmişte de yaşadığını hatırlatan Arayıcı, "Ne yazık ki, zaman zaman medya organlarında hemşirelerimize yönelik olarak bu tür olumsuz yayınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında sağlık sisteminin yükünü omuzlarında taşıyan yaklaşık 75 bin hemşire ne yazık ki uygun olmayan çalışma koşulları, alanları dışındaki işlerde çalıştırılmaları, adaletsiz döner sermaye uygulamaları, düşük nöbet ücretleri ve yoksulluk sınırının altında aldıkları maaşlarla mağdur edilmektedirler. Hemşirelerimizin bu sorunlarına bizler Sağlık-Sen olarak çözüm bulmaya çalışırken hemşirelerimizi rencide edici birçok olay gerçekleşmektedir. Sağlık-Sen olarak Avea'dan bu reklam filmini yayından kaldırmasını beklerken, bir kez daha uyarmakta fayda görüyoruz. Aksi halde hat iptalleri başta olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı bildiririz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber