KEY ödemeleri resmen başladı

Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı Hesabı'nın tasfiyesi kapsamında ödeme yapılacak 8.5 milyon dolayındaki hak sahibinin listesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Listelerin yer aldığı mükerrer sayı, her biri 2 bin sayfa olan 80 cilt halinde basıldı. Listenin yayımlandığı internet sitesi aşırı yoğunluk yüzünden kitlendi.

-Vatandaşlık numarasının sonu 00-08 olan hak sahipleri, KEY paralarını bugün almaya başladı. Hak sahiplerine ödemeler son iki rakama göre oluşturulan takvim uyarınca kademeli biçimde yapılarak 8 Ağustos'ta tamamlanacak. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanlar ise ödeme takvimini beklemeden bugünden itibaren istediği zamanda parasını alabilecek.

ANKARA (ANKA) - Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hesaptaki birikimlerin nemasıyla birlikte 8.5 milyon dolayındaki hak sahibine geri ödenmesine başlandı.

5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun ve 14 Ağustos 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine göre tasfiye halindeki Emlak Bankası tarafından Emlak Konut GYO AŞ'ye bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Mükerrer Resmi Gazete sayısı, her biri 2 bin sayfadan oluşan 80 cilt halinde ve sınırlı sayıda basıldı. Listeler, toplamda 160 bin sayfa tuttu.

İlgili yasa gereği KEY Hak sahipleri ödeme miktarlarını www.keyodemeleri.com adresli internet sitesinden TC Kimlik Numaraları ve Sosyal Güvenlik Numaraları ile öğrenebiliyorlar.

-ÖDEMELER BAŞLADI-

Listelerin yayımlanmasıyla birlikte, Ziraat Bankası şubelerinden hak sahiplerine ödemeler de başladı. Vatandaşlık numarasının sonu 00-08 olan hak sahipleri, KEY paralarını bugün almaya başladı. Son iki rakama göre hak sahiplerine ödemeler kademeli biçimde yapılarak 8 Ağustos'ta tamamlanacak.

Kimlik numarasının son iki rakamı 10-18 olanlara 29 Temmuz, 20-28 olanlara 30 Temmuz, 30-38 olanlara 31 Temmuz, 40-48 olanlara 1 Ağustos, 50-58 olanlara 4 Ağustos, 60-68 olanlara 5 Ağustos, 70-78 olanlara 6 Ağustos, 80-88 olanlara 7 Ağustos, 90-98 olanlara ise 8 Ağustos'ta ödeme yapılacak.

-ZİRAAT'TA HESABI OLAN BEKLEMEYECEK-

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkart'ı bulunanlar, ATM'lerden beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecek. KEY ödemeleri bireysel olarak Ziraat Bankası şubelerinden yapılabileceği gibi Ziraat Bankası Şubeleri'ne başvuruda bulunan kurum, kuruluş ve saymanlıklar aracılığıyla toplu olarak da ödenebilecek. Hisse senedi talep edecek hak sahiplerinin Ziraat Bankası Şubeleri'ne bireysel olarak başvurmaları gerekecek. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri bankadan hisse senedi hak sahipliğine ilişkin dekont alacak. Topluca hisse senedi talebi kabul edilmeyecek. Hisse senedi ilmühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından ilan edilecek.

-ÜÇ AY İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK-

Kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almaması Sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulamada kimlik numarasının bulunmaması yada KEY hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde üç ay içinde öncelikle çalışmış oldukları kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik kurumlarına müracaat edilebilecek.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına dayanılarak yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümü aslen/vekaleten birlikte başvuracak veya miras ortaklığına temsilci atanabilecek. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne ilişkin mahkeme kararının sunulması durumunda ise hisse oranında ödeme yapılacak.

Vekaletname ile yapılacak ödemelerde, genel vekaletnameye istinaden ödeme yapılabilecek, özel bir vekaletname istenmeyecektir. Ancak, ibraz edilecek genel vekaletnamede vekilin bankadan para çekme yetkisi bulunacak. 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine'ye gelir olarak kaydedilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber