Yargıtay Başsavcılığı'ndan 'ergenekon' açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili eleştirilere yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Açıklamada, başsavcılığın yürüttügü soruşturmalarda ve açtığı davalarda hiçbir organ, makam, merci veya kişilerden emir veya talimat almayan, tavsiye ve telkinlerle hareket etmeyen bağımsız bir kurum olduğu ifade edildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılıgı siyasi açıklama ve gelişmelerden etkilenmeksizin, demokratik düzenin korunması için Anayasanın verdigi yetki ve görev ile siyasi parti kapatma davalarını açmıstır. Aksinin düsünülmesi, Yargıtay Cumhuriyet Bassavcılıgı'nın kurumsal ve islevsel yapısı ve hukuk sistemi içerisindeki konumu ile bağdaşmamaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılıgı'nın görev ve yetkilerini yerine getirme sırasında yönlendirilemeyecegi, aykırı düsünenlerin hukuk devleti ilkesi ile demokratik değerlerden yoksun bulunduğu, bu yöndeki yazı ve beyanların kurumumuzu yıpratmaya yönelik oldugu açıktır. Bassavcılıgımızın siyasi parti kapatma davalarını açma konusunda yönlendirildigine iliskin yazı, haber, yorum ve düsünce açıklamalarını kınıyor, hukuk devletinin de güvencesi olan Başsavcılığımıza yapılan saldırıları kabul edilemez nitelikte görüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber