Yabancı, 'AK Parti kapatılmayacak' dedi repodan çıktı, bono ve borsaya girdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı yatırımcı, "AKP kapatılmayacak" beklentisiyle repodan çıktı bonoya borsaya yöneldi. Yurtdışında borsalar düşerken İMKB % 1.5 yükseldi, faiz 0.5 puan düşerek yüzde 20'nin altına indi. Dolar yerinde sayarak 1.20'de kaldı..

Yabancı yatırımcıların iktidar partisi AKP'nin kapatılmayacağına olan inancının artmasıyla repodan çıkıp bono ve hisse senedi piyasasına girmesi faiz piyasası ve borsada bayram yaşattı. Kapatma davasının görüşmelerinin başladığı gün borsanın yükselmesi ve faizin düşmesi yatırımcıların AKP'nin kapatılmayıp siyasi gerilimin azalacağına olan inancının artmasına bağlandı. Dün dolar, 1.20 YTL ile değişmezken faiz 0.50 baz puan düşerek yüzde 20'nin altına geriledi. Gösterge kağıtta faiz gün içinde en düşük yüzde 19.96 seviyesinden işlem gördü günü yüzde 20.09 seviyesinde kapattı. Borsa günü yüzde 1.5'lik artışla 38 bin 120 puandan kapadı. Bankacılar, para piyasalarına geçen hafta başlayan yabancı girişinin dün de devam ettiğini yabancı yatırımcıların, yurtiçi yatırımcıların gerçekleştirdiği satışları uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendirdiklerini belirtti.

YABANCI ALIMI OLDU

Özel bir bankanın tahvil/bono yöneticisi gün içinde faizde yabancı ilgisinin dikkat çekici olduğunu belirterek, "Yabancı yatırımcılar satılan her türlü kağıdı uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendiriyorlar. Enflasyona endeksli tahvil dışında piyasada alım ön planda. Bunun nedeni de enflasyonun düşüş eğilimine gireceği ve gelecek ay yeni bir enflasyona endeksli tahvil ihracı beklentisi. Anayasa Mahkemesi'nden de (AKP'yi) kapatma kararı çıkmaz ise faizlerde yüzde 18'li seviyeler konuşuluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber