Hem Temmuz hem de Eylül KPSS'ye başvuranlar mağdur oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'e başvuran adaylar, lisans sınavı sonucunun gösterilmediğini buna neden olarak da önlisans ve ortaöğretim sınavına da başvurulmasının gösterildiğini belirtmektedir.

Hem KPSS Lisans hem de KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM sınav kılavuzlarında bu konuya ilişkin net açıklama yer almıştır.

Örneğin KPSS Lisans sınav kılavuzunda "Bu sınava başvurmuş olan adaylar, her ne sebeple olursa olsun 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak olan önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların KPSS-LİSANS başvuruları iptal edilir. Sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz" açıklaması yer almaktadır. (Sayfa 3)

KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM sınav kılavuzunda ise "2008-KPSS LİSANS'a son başvuru tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar bu sınava başvuramazlar. 2008-LİSANS'A başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008- KPSS LİSANS başvuruları iptal edilir, lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz" açıklaması yer almaktadır. (Sayfa 2)

Görüldüğü üzere sınav kılavuzunda, iki başvuruyu da yapanların Lisans başvurusunun iptal edileceği belirtilmektedir. ÖSYM, kılavuzdaki açıklamaya göre işlem yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber