Erdoğan'dan memura iyi Babacan'a kötü sürpriz

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, memurlara maaşların bayramdan önce 8 Kasım'da ödeneceği müjdesini verdi. Bu açıklama ödeme planlarını 11 Kasım'a göre yapan Babacan'a da sürpriz oldu ve Hazine'de müthiş bir trafik yaşandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarının 8 Kasım Pazartesi günü ödeneceğini açıkladı. Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Önümüzde bayram var. İnşallah sağ salim milletimizle bu sevinci paylaşacağız. Milletimizin bayram sevincini bir nebze artırabilmek için bayramdan 1 hafta önce memurlarımızın maaşlarını bu ayın 8'inde veriyoruz'' dedi.

BABACAN'I ŞAŞIRTTI

Erdoğan'ın memur maaşlarının bayramdan önce 8'inde ödeneceğini açıklaması Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'a sürpriz olurken, planlamalarını 11 Kasım olarak yapan Hazine'de müthiş bir trafik yaşandı. Başbakanın sözleri üzerine Devlet Bakanı Ali Babacan önce kısa süreli bir şaşkınlık geçirdi. Yanında oturan başbakanın yakın kurmaylarından Mücahit Aslan'a 'Ödemeler bayramdan önce yapılacaktı ama 8'inde değil, 11'inde olacaktı' dedi. Babacan daha sonra cep telefonuyla bürokratlarını arayıp erken ödemeyi sordu. Bürokratlarına 'Maliye size 8'indeki ödeme gelişmesini sordu mu?' diyen Babacan, sonra Mücahit Aslan'a dönüp 'Yanlış oldu. Paralar 11'inde ödenecekti' diye yakındı. Bu gelişme üzerine Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı hemen Başbakanlığa giderek Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'le görüştü.

MESELE BİTMİŞTİR

Grup toplantısı sonrasında AKŞAM'ın bu konudaki sorusunu yanıtlayan Bakan Babacan, 'Konuşmaları mı duydunuz? Biz 11 veya 12'si olarak planlamıştık. Ama sayın Başbakan açıkladığına göre mesele bitmiştir. Şimdi Maliye Bakanımızla görüşüp ayarlayacağız. Bürokratlarıma talimat veriyorum, 8'inde ödemeler yapılacak' dedi. Babacan daha sonra Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı bekledi. Grup salonunda iki bakan görüştüler ve meseleyi tatlıya bağlayıp, kolkola salondan ayrıldılar. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu yıl okullar açılmadan önce de memur maaşlarının bir hafta erken ödemesi yapılmıştı.

EMEKLİLER DE İSTEDİ

Bu arada Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, memurlar gibi emekli, dul ve yetimlerin aylıklarının da bayram öncesi ödenmesini istedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber