Kamu Sen, KEY mağdurları için yargıya gidecek

Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Sendikaları (Kamu Sen) İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde hak sahiplerinin mağduriyetinin artarak devam ettiğini ileri sürerek, hak sahipleri adına yargıya gideceklerini söyledi.

Sendika temsilcisi Ahmet Doğruyol, düzenlediği basın toplantısında KEY ödemelerinde hak sahiplerinin mağdur olduğunu belirterek, hak sahiplerinin yapması gerekenleri anlattı. Doğruyol, KEY ödemelerinde tam bir karışıklık yaşandığını savunarak, yapılan açıklamada sistemde adına 9 yıl boyunca kesintisiz para yatıran bir hak sahibinin bin 400 YTL dolayında para alabileceğinin belirtildiğine, ancak bu sürede hak sahibi adına yatırılan paranın bugünkü değerinin 3 bin 366 YTL düzeyinde olduğuna dikkat çekti. Hak sahiplerine düşük miktarlarda ödeme yapılarak mağdur edildiğini ileri süren Doğruyol, ?Kamu çalışanlarına hak ettiğinin çok altında bir ödeme yapan hükümet, yaptığı ödemelerin hak sahiplerince tahsili aşamasında aynı eziyeti sürdürüyor? dedi.

Listelerin yayınlandığı 28 Temmuz'dan itibaren birçok hak sahibinin bilgilerine ulaşamadığını, ulaşanların da listelerde yer almadığını, listelerde yer alanlara ise komik miktarlarda KEY ödemesi gözüktüğünü kaydeden Doğruyol, hak sahiplerinin mağduriyetinin artarak devam ettiğini söyledi. Doğruyol, ?Mağdur olan vatandaşlar için Türkiye Kamu Sen sitesinde dilekçe örneklerimiz mevcut. Konunun çözüme kavuşturulmaması durumunda Kamu Sen olarak hak sahipleri adına yargıya gideceğiz. Hükümet yetkililerinin hak sahiplerinin tespiti ve ödeme hususunda sınıfta kaldıkları anlaşılıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber