Fatih Kasırga ile Veli Küçük arasındaki görüşme kayıtları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la telefon görüşmesi yaptığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden alındığı öne sürülen Fahri Kasırga'nın, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le telefonda görüştüğü iddia edildi.

Görev yeri değiştirildi

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan telefon görüşmesinde Küçük, Kasırga'ya, ?Balkanların en büyük savcısıyla ve en büyük bakanıyla görüşecektim? derken, Kasırga da Küçük'e ?Kendileri karşınızda, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en yakışıklı paşası? diye karşılık veriyor.

Taraf gazetesi, yaklaşık 2 hafta önce görev yeri değiştirilen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın, Ergenekon tutuklusu emekli orgeneral Hurşit Tolon'la konuşurken dinlemeye takıldığına ve bu nedenle görevinden alındığını öne sürmüştü.

Görüşme 4 dakika sürmüş

Dün dağıtılan iddianamenin ek klasörlerinde Küçük ile Kasırga arasında iki telefon görüşmesi tespitine rastlanıyor. 7 Ocak 2008'de saat 13.56'da başlayan ve 4 dakika 12 saniye süren birinci görüşmede Veli Küçük'ün, Kasırga'yla oldukça samimi konuştuğu, Küçük'ün Kasırga'ya ailesini ve çocuklarını sorduğu görülüyor.

?Veli amcası kefil mi?'

Konuşmanın ilerleyen safhalarında Küçük, köylüsü olan bir genç kızın hâkimlik sınavına gireceğini söyleyerek, mülakat konusunda Kasırga'dan yardım istiyor. Genç kızın sınava giriş bilgilerini alan Kasırga, ?Veli amcası kefil midir?? diye soruyor.

Veli Küçük kefil olduğunu söyleyince, Kasırga da ?E biz de kefil oluruz o zaman? diyor. Küçük de bunun üzerine, ?Sen kefil oldun mu biter bu iş? diye karşılık veriyor. Konuşmanın sonunda Küçük, Kasırga'yı İstanbul'da yemeğe davet ediyor.

İddianamede yer alan o görüşmeden bir bölüm

Veli Küçük: Aloo.

Fahri Kasırga: Paşaların en yakışıklısı.

Veli Küçük: Uyy bakanların büyüğü, bakanların en güzeli.

Fahri Kasırga: Bayramınız kutlu olsun, bayramınız mübarek olsun.

Veli Küçük: Valla yav beni mahcup ettin ben arayacaktım yav.

Fahri Kasırga: Estağfurullah paşam, nasılsın iyi misin?

Veli Küçük: Valla köydeyiz, hanımla kurban kestik, onunla uğraşıyoruz.

Fahri Kasırga: Oh ne güzel.

Veli Küçük: Bayrama geldik nerdesiniz?

Fahri Kasırga: Vallahi ben Ankara'da kestim kurbanımı Allah kabul ederse...

Veli Küçük: Allah kabul etsin.

Fahri Kasırga: Amin...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber