'Kim tutar Erdoğan'ı' anketi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 02 Ağustos 2008 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Erandaç'ın yazısı/ Takvim

Bir araştırma kamuoyu anketinde Başbakan Tayip Erdoğan'a kimin rakip olabileceğini araştırdı. ANDYAR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Türkiye'nin SiyasiYerel Gündem Araştırması'nda "Size göre mevcut siyasi liderler dışında, Türkiye'nin geleceğinde etkili olabileceğini düşündüğünüz potansiyel bir lider adayı var mı?" sorusuna seçmenlerin verdiği cevaplar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşısında güçlü bir lider adayı olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Son dönemde çeşitli kesimler tarafından lider adayı olarak öne çıkan isimlerin aldıkları desteğin düşüklüğü, siyaset arenasında Erdoğan'ın rakipsiz olacağını gösteriyor. Tayyip Erdoğan'ın dışında başka lider yok diyenler (Hayır-Lider Yok: % 57.2).

"Size göre mevcut siyasi liderler dışında, Türkiye'nin geleceğinde etkili olabileceğini düşündüğünüz potansiyel bir lider adayı var mı?" sorusuna ankete katılanların verdiği cevaplar ise şöyle:

Abdüllatif Şener: % 17.9

Sinan Aygün: % 7.8

Mustafa Sarıgül: % 5.3

Rıfat Hisarcıklıoğlu: % 3.2

Diğer: % 7.6

Hayır/Lider Yok: % 57.2

OY DAĞILIMI

Ankete katılan seçmenlere "Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu da yöneltildi. Anket sonuçlarında MHP'nin oy oranının CHP'nin üstüne çıktığı ve CHP'nin 22 Temmuz sonuçlarına göre kan kaybetmeye devam ettiği ortaya çıkıyor. İşte anket sonuçlarına göre bugün seçim olsa partilerin alacakları oy oranları:

AK Parti: % 42.9

MHP: % 13.3

CHP: % 13.1

DTP: % 3.1

Hiçbiri: % 2.2

Diğer: % 4.9

Kararsız: % 20.4

İSTİKRAR

Anayasa Mahkemesi kararının, Türkiye'de, istikrara hizmet ettiği konusunda herkes hemfikir. Düzeni oturmuş "istikrarlı" bir Türkiye, görünümü çok önemli. Türkiye'de istikrarın devam etmesi ve demokratik sürecin aksamaması için, "siyasal ve toplumsal uzlaşma" gündeme getiriliyor.

UZLAŞMA

Başbakan Erdoğan "bir dizi reform, daha esnek politikalar'' dönemini başlatacaktır. Anayasa Mahkemesi, kararı çok tartışılacak. Başbakan Erdoğan'ın buna itirazı var. Haklı bir itiraz AK Parti'nin laiklik karşıtı bir odak olduğunu biz de düşünmüyoruz. Laiklik konusunda Erdoğan'ın atacağı adımlar Türkiye'yi rahatlatacaktır. Başbakan'ın gündeminde, demokrasi ve hukuk çıtasının yükseltilmesi, Avrupa Birliği yolunda yeni adımlar olacaktır. Başbakan, bunların işaretini ulusa sesleniş programında verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber