İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Banka Promosyonlarında İki Yeni Düzenleme

Banka promosyonlarının ödenmesine ilişkin 20 Temmuz 2007 tarihli Başbakanlık Genelgesinde iki yeni düzenleme yapıldı. Değişiklik tek maddede yapılmasına rağmen, düzenlemelerden birisiyle "eşit şekilde ödeme", diğeriyle ise "6 aylık periyotlarla" ödemenin kaldırılmaktadır. Her iki düzenlemede çok fazla soruna neden olacaktır. detaylar için başlığa tıklayınız.

* Banka Promosyonları ile İlgili 2008/18 Sayılı Başbakanlık Genelgesi
* Banka Promosyonlarına ilişkin 2007/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİ MADDE METNİ

"5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir."

YENİ MADDE METNİ

?5- Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir.?

DEĞERLENDİRME

Yukarıdaki madde metnine göre;

1- Artık yüksek maaş alan kurum personeli için yüksek banka promosyonu belirlenmesi mümkün olabilecektir. Daha önce, kişi hizmetli de olsa daire başkanı da olsa aynı miktarda banka promosyonu alabilmekteydi.

2- "Altı aylık periyot" düzenlemesi kaldırılmıştır. Burada, kamu kurumlarına "periyotu" kendilerinin belirlemesi gibi bir imkan verildiği belirtilse de, söz konusu düzenlemenin "tek bir defada" ödenmesi gibi bir anlamda çıkması mümkündür. Eğer "tek bir defada ödenmesi" yorumu esas alınırsa, promosyon ödendikten sonra kuruma gelen kişi bu imkandan yararlanamayacaktır. Bir örnek verecek olursak; Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Ağustos 2008 tarihi itibariyle bir bankayla anlaşmış olsun. Promosyonlar da, 15 Ağustos'da bir defada bankaya yatsın. 15 Ağustos tarihinden sonra kuruma atanacak hiçbir öğretmene promosyon verilmeyecektir. Halihazırdaki uygulamada, ikinci taksite kadar kuruma yeni gelen personel, ikinci taksit sırasında ödenecek toplam promosyon miktarına dahil edilmekteydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber