İki doktora, görevi ihmalden soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 14:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'da Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli iki doktor hakkında, bir bebeğin ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da bir şirkette işçi olarak çalışan Kasım Kılınçer, 2 gün içerisinde 2 defa tedavi için hastaneye götürdüğü, 5 aylık bebeğine yanlış teşhis konularak ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli doktorlar T.E ve Ö.Y hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

?İLGİSİZ KALDILAR?

Baba Kılınçer, savcılığa yaptığı suç duyurusunda, 2 gün içerisinde 2 defa gittiği hastanede, 5 aylık bebeğiyle ilgilenilmediğini ileri sürdü.

Görevli doktorlar hakkında Sağlık Bakanlığı ve İl Valiliğine de dilekçe vereceğini kaydeden Kılınçer, suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

?5 aylık oğlum Enes Kılınçer'i 23 Temmuz günü halsiz tavırları nedeniyle Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüm. Burada Dr. T.E, 3 ilaç yazarak bizi eve gönderdi. O ilaçları alıp kullandım. Bir gün sonra oğlumun rahatsızlığı artmaya başladı. Yine aynı hastaneye götürdüm. Bu kez görevli Dr. Ö.Y kontrol etti. Bana 'Bir şeyi yok' deyip ilaç yazdı. Ben de, 'Ne gerekiyorsa yapalım hocam, gerekirse yatıralım' dedim. O da beni, 'Bize işimizi mi öğreteceksin' diyerek azarladı. Ben de oğlumu alarak hastaneden ayrıldım.?

FARKLI HASTANE FARKLI TEŞHİS KOYDU

Kılınçer, suç duyurusu ile ilgili dilekçesinde, eşinin ısrarı üzerine özel çocuk dal merkezine gittiğini anlatarak, ?Oradaki doktor, 'Bu çocuğun hemen yatırılması gerek. Durumu çok ciddi' dedi. Bana bir yazı yazdı. Ben de o yazıyı alarak Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüm. Yazıyı gören doktorlar, oğlumu yatırdı. Sonra yoğun bakıma aldılar. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk ettiler. Aynı gün oğlum öldü? dedi.

Çocuğunun ölümünde Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli 2 doktorun hatası olduğunu ileri süren baba Kılınçer, ?Çocuğumu ilk götürdüğümde gerekli ilgi ve muayene yapılsaydı, belki bugün çocuğum yaşıyor olacaktı? diye konuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Kasım Kılınçer'in suç duyurusu üzerine 2 doktor hakkında, ölüme sebebiyet verdikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber