Orgeneral Başbuğ 2 yıl okul kantininde çalışmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

GENELKURMAY Başkanlığı görevini 30 Ağustos'ta devralacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Afyonkarahisar'da okuduğu 27 Ağustos İlkokulu'nda öğretmenliğini yapan Ünal Yılmaz, Başbuğ'un öğrencilik döneminde 2 yıl boyunca okul kantininde görev aldığı söyledi. Yılmaz, Başbuğ'un 45 kişilik sınıfında bütün notları pekiyi olan tek öğrenci olduğunu da belirtti.

Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilen Orgeneral İlker Başbuğ'un, çocukluk yıllarının geçtiği Afyonkarahisar'da babası Süleyman Başbuğ öldükten sonra dedesinin evine taşındıkları ve 2 yıl boyunca okuduğu 27 Ağustos İlkokulu'nda kantinde çalıştığı ortaya çıktı. Dönemin öğretmenlerinden Ünal Yılmaz, Başbuğ'un ilkokulu okuduğu yıllarda, okul kantinlerinde hesabı kuvvetli öğrencilerin görevlendirildiğini hatırlatarak, 4 ve 5'inci sınıftayken Başbuğ'a da görev verildiğini söyledi.

TÜM NOTLARI PEKİYİ

Bağbuğ'un 45 kişilik sınıfta bütün notları pekiyi olan tek öğrenci olduğu da ortaya çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce Başbuğ'u ziyaret eden 27 Ağustos İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ünal Yılmaz ile bir grup öğrenci, Başbuğ'a okul diplomasını ve sınıf arkadaşlarının fotoğrafını verdi. 27 Ağustos İlköğretim Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği'nin onur üyesi olan Orgeneral Başbuğ'un babası Süleyman Başbuğ'un mezarı da Afyonkarahisar Belediye Asri Mezarlığı'nda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber