Askerde olanlar öğretmenliğe başvuramayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığın kılavuzda yaptığı açıklamaya göre askerde olanlar ile bakaya kalanlar öğretmenliğe başvuramayacak. Atama sırasında, intenet üzerinden beyan ettiği askerlik belgesine sahip olmayanların ataması iptal edilecek.

Yine MEB'in yaptığı açıklamaya göre, askerlik hizmetini Aralık 2008 celbine kadar tecil etmiş olanlar öğretmenliğe başvurabilecek. Aralık 2008'den sonraki bir tarihe tecil etmiş olanlar ise başvuramayacaktır.

İŞTE KILAVUZUN İLGİLİ MADDELERİ

"2.7. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvurularda; askerlik hizmetini tamamlamış, en erken Aralık-2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranacaktır. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile bakaya kalmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Askerlikle ilişiği olmadığı hâlde başvuru ekranına ?Askerlik durumuna ilişkin belge istenecektir.? uyarısı gelenler, durumlarını gösterir ?Terhis Belgesi? ya da ?Tecil Belgesi?ni başvuru esnasında görevlilere ibraz edeceklerdir. Bu durumda olanlar belge için kesinlikle Millî Savunma Bakanlığına yönlendirilmeyeceklerdir. Söz konusu belgeler bağlı oldukları Askerlik Şubesinden temin edilmesi gerekmektedir."

"6) Hâlen askerlik görevini yapmakta olanlar ile bakaya kalanlar başvuru yapamayacaklardır. Bu durumlarını gizleyerek başvuru yapan, başvurusu onaylanan ve ataması gerçekleştirilenlerden, göreve başlama esnasında istenilen belgeler arasında bulunan beyan edilen tercihe ilişkin Askerlik Durum Belgesini ibraz edemeyenlerin, atamaları iptal edilecek ve haklarında yasal işlem yapılmak üzere ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulacaktır. Askerlikle ilişiği olmadığı hâlde başvuru ekranına ?Askerlik durumuna ilişkin belge istenecektir.? uyarısı gelenler, durumlarını gösterir ?Terhis Belgesi? ya da ?Tecil Belgesi?ni başvuru esnasında görevlilere ibraz edeceklerdir. Bu durumda olanlar belge için kesinlikle Millî Savunma Bakanlığına yönlendirilmeyeceklerdir. Söz konusu belgeler bağlı oldukları Askerlik Şubesinden temin edilmesi gerekmektedir.

Bakaya kalanlar ise, ?Tahkikata yer olmadığına dair? mahkeme kararı ile durumlarını belgelendireceklerdir. Bakaya kalanların başvuruda bulunabilmeleri için, söz konusu mahkeme kararını EK-4 dilekçe örneği ile birlikte Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına faks yoluyla (0 312 418 03 81) göndermeleri gerekmektedir."

"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber