Bakanlık müfettişi bebeğin kutuda teslim edilmesini inceleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 16:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı üzerine, Teftiş Kurulunca görevlendirilen bir müfettiş, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin cenazesinin yakınlarına kutu içinde teslim edilmesi konusunu ivedi olarak incelemeye başladığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bütün hastanelerde, aynı durumdaki bebeklerin uygun pusetler ve koşullar içerisinde yakınlarına teslim edilmesi gerektiği belirtilerek, bebeğin naaşının kutu içerisinde yakınına teslim edilmesi görüntülerinin Sağlık Bakanı Akdağ'ı da son derece üzdüğü ve rahatsız ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "İnsan onurunu zedeleyici bulduğumuz bu görüntülere sebep olan görevliler hakkında yapılan inceleme bu akşama kadar tamamlanacak ve kusuru görülenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır"

Açıklamada, insani açıdan uygun bulunmayan ve Akdağ'ın ziyadesiyle hassas olduğu bu konuda gerekli duyarlılığın devam ettirilmesi hususunda bütün ilgililerin tekrar uyarıldığı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber