Rektör oldu 'cep'le tanıştı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atamaları yapılan üniversite rektörleri, düzenlenen devir teslim törenleriyle görevlerine başladı.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Rıza Ayhan, görevi Prof. Dr. Kadri Yamaç'tan devraldı. Törende konuşan Ayhan, ?Gazi Üniversitesi için el birliğiyle, gönül birliğiyle dostluk, kardeşlik içinde yeni ufukların açılacağına inanıyorum? dedi.

ODTÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Acar ise görevi Prof. Dr. Ural Akbulut'tan devraldı. Törende, Prof. Dr. Ahmet Acar, özverili çalışmaları ve üniversite için yaptıklarından dolayı Akbulut'a teşekkür etti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kadri Özçaldıran da, bundan sonraki hedeflerinin, araştırma üniversitesi olarak çok daha iyi bir noktaya tırmanmak olduğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsmail Kurtcebe rektör olarak atanırken, eski rektör ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise, hastanedeki görevine geri dönerek yeniden doktor önlüğünü giydi.

Erciyes Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da, yeni atanan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur'a devir teslim töreninde cep telefonu hediye etti. Hayatında hiç cep telefonu kullanmadığını belirten Keleştimur, hayatındaki en büyük değişikliğin bu olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber