Neticede polis de insan

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet'ten katil polis için tuhaf savunma: 'Neticede polis de insan'

Şefik DİNÇ / İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bahçelievler'de önceki gün 22 yaşındaki Cem İnci'yi tabancasıyla öldürüp gence yardım etmek isteyenleri tehdit eden, meslektaşlarının kelepçe takmadığı 26 yaşındaki polis Mustafa Atasoy'la ilgili açıklama yaptı.

Mustafa Atasoy ile Cem İnci'nin tartışmasının büyümesiyle meydana gelen boğuşma sırasında polis memurunun silahının patladığı öne sürülen açıklamada şöyle denildi: "Son günlerde yazılı basında polise yönelik objektif olmayan haksız, yalan, yanlış ve hakarete varan, muhabirlerin şahsi değerlendirmelerine bağlı olarak haber adı altında polisi yıpratıcı haberlere yer verilmektedir. Mustafa Atasoy memur olduğundan ve kaçma şüphesi bulunmadığından kelepçe takılmamıştır. Arkadaşları tarafından sarılarak cezaevine uğurlanması, arkadaş dayanışması olarak değerlendirilmelidir. Neticede polis de bir insandır. Kusuru var ise adli-idari sistem içerisinde soruşturularak, adalete tevdi edilmekte ve yargının vereceği kararı beklemek gerekmektedir."

Oğlumda üç kurşun yarası var

Üzerine sıçrattığı meyve suyu için söylenirken kendisine küfür ettiğini sanan polis Atasoy tarafından öldürülen Cem İnci'nin baba evinde yas var. "Benim oğlum terörist değildi. Ben kime güveneceğim" diye feryat eden baba Zihni İnci, kendilerine polisin tek el ateş ettiği şeklinde bilgi verildiğini ancak oğlunun karın bölgesinde üç kurşun yarası olduğunu söyledi. Atasoy'un oğlunu vurduktan sonra silahla başında beklediğini belirten Zihni İnci, "Oğlum can çekişirken polis kimseyi yaklaştırmamış" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber