Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri, Unvan Değiştirebilir mi?

Bilindiği üzere bir çok belediye şuan zabıta memuru ve itfaiyeci almaktadır. Alınan bu personel bir süre sonra belediye içinde veya başka bir kamu kurumundaki memur unvanlı kadroya atanabilmektedir. Hem belediyelerden hem de bu statüde çalışan ziyaretçilerimiz unvan değişikliğinin hangi kıstalara göre olacağı konusunda sitemize soru yöneltmekte olup, bu konuya ilişkin değerlendirmemiz için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir memurun hangi unvanlı kadrolara atanabileceği, 15/3/1999 tarih ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılan ?Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik? ile düzenlenmiştir.

Bu yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesi şu şekildedir: ?Belediyeler, il özel idareleri ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlardaki memurların görevde yükselmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınmak suretiyle bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren 6 ay içerisinde bir genel yönetmelik hazırlanarak yürürlüğe konulur.?

Bu geçici 2. madde uyarınca İçişleri Bakanlığınca çıkarılan "İl Özel İdareleri, Belediyeler Ve İl Özel İdareleri Ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese Ve İşletmeler İle Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" ise 02/02/2000 tarih ve 23952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu bu yönetmeliğin hizmet gurupları başlıklı 5 inci maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

?Bu Yönetmelik kapsamında görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar aşağıda belirtilmiştir.
Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadrolar:
a) Yönetim hizmetleri grubu;
1) İlçe Özel İdare Müdürü, Birlik Müdürü, İtfaiye Müdürü, Zabıta Müdürü ile bunlar dışında kalan diğer Müdürler;
2) İtfaiye Müdür Yardımcısı, Zabıta Müdür Yardımcısı ile bunlar dışında kalan diğer Müdür Yardımcıları
3) Başkatip, Şef, Amir,
b) Hukuk Hizmetleri Grubu;
1) Hukuk Müşaviri, Hukuk Danışmanı.
c) Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu;
1) APK Uzmanı, Uzman, Eğitim Uzmanı, Spor Eğitmeni, Eğitmen.
d) Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu;
1) Çözümleyici,
2) Sistem Programcısı.
e) Sağlık Hizmetleri Grubu;
1) Baş Hemşire
f) İdari hizmetler grubu
1) Ayniyat Saymanı, Muhasip, Muhasebeci, İşletme Saymanı, Döner Sermaye Saymanı,
2) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Emlak Memuru, Sekreter, Santral Memuru, Memur ve Diğer Unvanlı Memurlar, Şoför.

Unvan değişikliğine tabi kadrolar: Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Jeolog, Jeomorfolog, Jeofizikçi, Hidrolog, İstatistikçi, Fizikçi, Arkeolog, Avukat, Matematikçi, Ekonomist, Biyolog, Veteriner, Psikolog, Pedagog, Yönetici Öğretmen, Öğretmen, Kütüphaneci, Sosyolog, Mütercim, Tercüman, Çocuk Eğitimcisi, İmam, Hemşire, Laborant, Ebe, Hayvan Sağlık Memuru, Tekniker, Teknisyen, Programcı.?

Hizmet grupları arasında geçişler ise yönetmeliğin 19'uncu maddesinde düzenlenmiştir. Yönetmeliğin 20. maddesinde ise Zabıta ve itfaiye personeline ilişkin özel bir düzenleme yer almıştır. Bu düzenleme şu şekildedir: "İtfaiye ve zabıta personeli için ilgili yönetmeliklerinde belirlenen hiyerarşik kadro sıralamasına uygun ve bu kadrolarda belirtilen süreler kadar görev yapanlara diğer niteliklerin yanında, bu Yönetmelikte öngörülen görevde yükselmeye ilişkin usul ve esaslar uygulanır.
(Değişik : RG-28/06/2002-24799.) Söz konusu personelin ilgili yönetmeliklerinde bulunan görevde yükselmeye ilişkin hükümler ile bu Yönetmeliğe aykırı hükümler uygulanmaz."

Diğer taraftan, zabıta teşkilatına ilişkin olarak Belediye Zabıta Yönetmeliği, itfaiye personeline ilişkin olarak ise Belediye İtfaiye Yönetmeliği çıkarılmıştır. Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesinde yer alan ?(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte belediyeler için yardımcı hizmetler sınıfına dahil olarak ihdas edilmiş bulunan itfaiye eri unvanlı kadrolar, hiçbir işleme gerek kalmaksızın personeli ile birlikte genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmiş sayılır.? şeklindeki hüküm gereğince itfaiye eri kadroları genel idare hizmetleri sınıfına alınmıştır.

Öte taraftan, İçişleri Bakanı ve Devlet Personel Başkanlığı çıkarılan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe konulmuş bulunmaktadırlar.

GENEL DEĞERLENDİRME

1- ZABITA MEMURU VE İTFAİYERİ ERİNİN SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİ UNVANLAR

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde şunu ifade edebiliriz. Hem zabıta memuru hem de itfaiyecilerin aynı hizmet gurubunda yer aldıkları şu unvanlara belediye başkanının onayı ile atanması mümkün bulunmaktadır. Bu unvanlar şu şekildedir: "Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Emlak Memuru, Sekreter, Santral Memuru, Memur ve Diğer Unvanlı Memurlar, Şoför"

2- SINAVLA ATANABİECEKLERİ UNVANLAR

Diğer yandan hem zabıta memurunun hem de itfaiye erlerinin diğer memurlar gibi açılacak görevde yükselme sınavlarına katılarak yükselmeleri mümkün bulunmaktadır. Yine zabıta memurlarının hem de itfaiyecilerin düzenlenecek unvan değişikliği sınavı ile mezuniyetlerine uygun kadrolara atanmaları mümkün bulunmaktadır.

3- DİĞER KURUMLARA ATAMALAR

Yine hem zabıta memurunun hem de itfaiye erinin diğer kamu kurumlarındaki Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Emlak Memuru, Sekreter, Santral Memuru, Memur ve Diğer Unvanlı Memurlar, Şoför kadrolarına naklen atanmasının önünde bir engel bulunmamaktadır.

4- İTFAİYE ERİ KADROSUNA İLİŞKİN ÖNEMLİ BİR TESPİT

İtfaiye eri kadrosu niteliği itibariyle diğer hizmet birimlerinden farklılık arz etmektedir. Bu nedenle, belediyelerin İtfaiye teşkilatında görev yapan personelin yürüttüğü hizmetin mahiyeti icabı haklarında yer ve unvan değişikliği gerçekleştirilirken işin yapılmamasından veya aksamasından doğacak olan sorumluluktan idarenin sorumlu olduğu bilinç çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber