Memur-Sen, Unakıtan ile görüşmesinde sendika ödeneğinin 25 YTL olmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekileri kabul ederek, bir süre görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Unakıtan'a, ek ödemenin dar gelirliden başlayarak, fazla verilmesi ve makasın daraltılması taleplerini ilettiklerini söyledi.

Gündoğdu, bu yılki toplu görüşmede memuru enflasyona ezdirmeme kriterini değil, ortalama yüzde 4,5 büyümeden pay almayı gündeme getireceklerini kaydetti.

Örgütlülük ödeneğine ilişkin isteklerini de dile getirdiklerini ifade eden Gündoğdu, ?Örgütlülük ödeneği diye 5 YTL'lik gülünç bir rakam var. Kamuoyu bunu sendikaların kasasına giren bir şey olarak yansıtıyor. Hayır, bu sivil toplumun, örgütlü toplumun teşviği anlamında. Bu sene bu ödeneğin 25 YTL olmasını arzuladığımızı belirttik? diye konuştu.

Gündoğdu, bu yıl sosyal ve mali konuların ayrı ayrı görüşülmesini, mali konularda mutabakat sağlanamazsa sosyal konularda mutabakat sağlanması halinde buna işlerlik kazandırılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber