Denizcilik Müsteşarlığı İlanını Düzeltti

Çok sayıda alım şekli olması sadece adayların değil kamu kurumlarının aklını karıştırmaktadır. Bunun son örneklerine hafta içinde yer vermiştik. İşte bu kurumlardan birisi olan Denizcilik Müsteşarlığı, ilan metninde yer alan bir çok hatalı kısmı, bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile düzeltmiştir. Söz konusu bu düzeltmede, 4/B'li personel alımında uygulanacağı belirtilen mesleki sözlü sınav uygulaması kaldırılmış ve yine 4/B'li alımlarda geçerliliği olmayan 2007 KPSS puanı ilan metninden çıkarılmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

7 Ağustos 2008- Düzce Üniversitesi Düzeltti, Bu Kez Hata Sırası Denizcilik Müsteşarlığında

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 KPSS SONUÇLARI 4/B'Lİ ALIMINDA KULLANILAMAZ

7 Ağustos 2008 tarihli haberimizde, 2007 KPSS'nin bir B Grubu sınav türü olmadığını bu nedenle 4/B'li personel alımlarında uygulanamayacağını belirtmiştik. Zira 2007 KPSS sadece A Grubu alımlarına ve öğretmen alımlarına yöneliktir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

4/B'Lİ ALIMLARDA SÖZLÜ VEYA YAZILI SINAV YAPILAMAZ

Söz konusu haberde, Denizcilik Müsteşarlığının ilanını değerlendirirken bir hususa değinmeyi unutmuşuz. Denizcilik Müsteşarlığı, ilan metnindde mesleki sözlü sınav uygulayacağını belirtmiştir. Oysaki 4/B'li personel alımında sözlü sınav uygulamasına imkan veren düzenlemenin yürürlüğü Danıştay kararıyla durdurulmuştur. Hali hazırdaki uygulamaya göre, 4/B'li personel alınırken iki yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

"a) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme,
b) Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yerleştirme,"

Bu nedenle ilan metninin bu bölümü de hatalı idi.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI HATALARI DÜZELTTİ

İşte Denizcilik Müsteşarlığı yukarıda yer verilne her iki hususa ilişkin olarak 2 Ağustos'ta yayımlanan ilan metnini, 9 Ağustos tarihi itibariyle değiştirmiştir.

Ayrıca, yapılan değişiklikte ilana son başvuru tarihi 25 Ağustos'a kadar uzatılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber