Yurt faresi 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Öğrenci yurtlarından dizüstü bilgisayar, cep telefonu, kredi kartları ve para çalmak, ayrıca sahte kimlik kullanmaktan sabıkalı A.Ö. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilerek yakalan A.Ö. hakkında Muğla, Bursa, Adapazarı, Rize ve İzmir'de açılan davalar da devam ediyor.

Mağdur O.K.'nin dizüstü bilgisayar, kredi kartı ve parasının çalınmasıyla ilgili davada, A.Ö.'nün kartla alışveriş yaptığı yerlerdeki güvenlik kameralarının kayıtlarından teşhis edildiği belirtildi. O.K., "2006 yılında görev yaptığım kurumdaki odamdan önce bilgisayarım, daha sonra kredi kartım ve bir miktar param çalındı. Sonraki aylarda da birkaç kişiden benzer şikayetler geldi. Sonunda çaldığı kredi kartıyla alışveriş yaptığı bir yerin güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettim" dedi.

Başka bir hırsızlık mağduru C.M. de A.Ö.'nün kendisini 15 bin YTL'ye yakın zarara uğrattığını, davann devam ettiğini kaydetti.

Mağdur O.K.'nin avukatı Rüştü Atpulat ise, A.Ö.'nün İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başka bir davasının daha olduğunu, ayrı ayrı suçlardan davalarının devam ettiğini, her geçen gün suç duyurularının arttığını, faili meçhul kalmış birçok olay için de davalar açılabileceğini kaydetti. A.Ö.'nün daha önce affa uğramış bir cezasının da tekrar gündeme geldiğini belirten Av. Atpulat, sadece bir davada 3 yıl ceza aldığını, daha birçok mağdurun kendisine ulaştığını ve başka davalar açılabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber