Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu Yürürlükte, Çünkü..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2008 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24/04/2008 tarihli Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliğinin bazı maddeleri ile Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunun iptali istemiyle açtığı davaya bakan Danıştay 2.Dairesi Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunun yürürlüğünü durdurmuştur.

Ek-2 Formunda 08/08/2008 tarihinde değişiklik yapılmış ve dava edilen Ek-2 yenisi ile değiştirilmiştir. Bu durumda bakanlık olası mahkeme kararına karşılık hile yoluna başvurmuştur.

Bu karara rağmen Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu yürürlüktedir. Çünkü dava konusu Ek-2'de sadece Takdir Belgelerinde bulunan "Atamaya Yetkili Makamca verilmiş" ibaresi değiştirildiği halde formun tamamı kaldırılarak yenisi yürürlüğe koyulduğundan Ek-2 formu geçerliliğini sürdürmektedir. Eğitim Sen tarafından 08/08/2008 tarihli değişikliğin iptali için dava açılmıştır. Bu davanın sonuçlanmasına kadar Ek-2 geçerliliğini koruyacaktır.

Yeni Ek-2 aynı hükümleri içerdiğinden yeniden iptal edilecektir. Bu durumda bakanlıkça yapılacak en sağlıklı işlem Danıştay'ın Yürütmeyi Durdurma Kararı doğrultusunda yeni bir Ek-2 Formu hazırlamak olacaktır. Aksi yaklaşım Ek-2Ye göre yapılacak atamaların iptalini gerektirecek ve zaten içinden çıkılamaz bir hal alan Eğitim Kurumları Yöneticileri meselesi daha da karmaşık bir hal alacaktır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber