Bir Öngörü: Necmettin Yalçın Görevi Kötüye Kullanmaktan Yargılanacak

Milli Eğitim Bakanlığının personel yönetimini değerlendirmek üzere önümüzde yine önemli bir olay bulunmaktadır. 2008 yılındaki öğretmen atama kılavuzda, "bu atama döneminden başlamak üzere" ifadesi yer almasına rağmen 2007 yılında sözleşmeli öğretmenlik görevine gitmeyen veya bu görevinden istifa edenlerin kadrolu öğretmenlik görevine başvurması engellenmektedir. Remzi Kaya'dan sonra bu görevi yürütmek üzere görevlendirilen Necmettin Yalçın, bu sorunu çözmez ise görevi kötüye kullanmaktan yargılanma ile karşı karşıya kalacaktır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Forumda: Dikkat! 2008-1'den sonra sözleşmeli olarak atanıp istifa eden kadroluya basvuramıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HALA BİR AÇIKLAMA YOK

Bir bakanlığın açık açık, söz konusu olan bir öğretmen adayı dahi olsa, bir kişinin hakkını gasp etmesi kabul edilebilecek bir olay değildir.

7 ağustos 2008 tarihli haberimizde eski kılavuz hükümlerine yer vererek ayrıntılı bir açıklama yapmış ve yapılan işlemin yanlış olduğunu belirtmiştik. Bu konuya ilişkin olarak memurlar.net forumunda yazışan yüzlerce aday, hala sorunun çözümünü beklemektedir. Ancak aradan geçen bir haftalık süreye rağmen ne bir açıklama yapılmış ne de düzeltme yoluna gidilmiştir.

BİR ÖNGÖRÜ: NECMETTİN YALÇIN YARGILANACAK

Ancak bu noktada önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz. Şuan için, görmezden geldiğiniz bu konuyla ilgili olarak Danıştay'a Türk Eğitim Sen tarafından dava açılmıştır. Bu dava büyük bir ihtimalle kazanılacaktır. Bu halde, bakanlık personel genel müdürlüğünün başı çok fena ağrıyacaktır. Zira genel düzenleyici işlem iptal olduğu için başvuru hakkı tanınmayan adayların mağduriyetinin giderilmesi gerekecektir.

Söz konusu mağduriyeti gidermek kolay olmayacağı için mahkeme kararının uygulanması çok zor olacak ve şuan genel müdürlük görevini yürüten Sayın Yalçın mahkeme kararalarını uygulamadığı için görevi kötüye kullanmaktan yargılanacaktır.

ÖNERİLERİMİZ

Öğretmenlik atama müracaatları halen devam etmektedir. "Öğretmen adaylarını yine mağdur ettiniz" haberimizde de görüleceği üzere yapılan iş açık olarak yanlıştır. Sorunun çözümü çok basittir. Bilgisayar yazılımcılarına, 2008-1 atama döneminden önce, sözleşmeli öğretmenlik görevine atanıp da görevine başlamayan veya başladıktan sonra istifa edenlerin kadrolu öğretmenliğe başvurmasına imkan sağlanması yönünde talimat verilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber