MEB, sözleşmeli bilgisayar öğreticisi alımında hata yapıyor

Haber Giriş : 05 Kasım 2004 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumcunun Kullanıcı Adı: İstatistik

21.10.2004 tarihli "İngilizce Dil ve Bilgisayar Öğreticisi Alımına İlişkin Genelge Yayımlandı" başlıklı haberinizde, Sözleşmeli İngilizce ve Bilgisayar Öğretmeni alımı ile ilgili olarak bilgisayar öğretmeliğine başvurabilecek bölümler arasında "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü" bulunmamaktadır.

Oysaki Sitenizde 03.08.2004 ve 06.08.2004 tarihinde yayınlanan "Bilgisayar öğretmenliğine atanabilecek bölümler değişti" ve "Branş Bazında Öğretmenliğe Kaynak Bölümler" haberlerinizde, "Talim ve Terbiye Kurulunun 340 nolu önceki kararı yürürlükten kaldırılmış, bunun yerine 12.7.2004 tarihli yeni bir karar uygulamaya konulmuştur" şeklinde haberleri yayınlamıştınız. Bu bölümlerden bilgisayar branşı için yeni düzenlemeyle "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri" mezunlarının da Bilgisayar öğretmenliğine atanabildikleri RESMİ olarak açıklanmıştır.

Resmi olarak öğretmenlik hakkının verildiği bu bölüm mezunlarına yayınlanan genelgede hak verilmemesi çok büyük bir haksızlık ve çelişkidir. İlanda sadece bilgisayar eğitim bilimleri mezunları şeklinde bir kısıtlamada söz konusu değildir -ki- Matematik ve Bilgisayar, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü ve bilhassa ön lisans düzeyinde bilgisayar ile ilgili 2 yıllık programlardan mezun olanların bu ilana başvurabilmeleri "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü" mezunları için cidden büyük bir haksızlıktır.

Konunun düzeltilmesi hususunda hassasiyet bekliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber