Çeyrek altın fiyatları, iki hafta içinde 10 YTL düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 16:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Düğün hediyesi olarak kullanılan çeyrek altın fiyatları, iki hafta içinde 10 YTL geriledi. Fiyatlardaki düşüş, düğünlere hediye götüreceklere tasarruf sağladı.

Kayseri Kazancılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren Seda Sarraf sahibi Yusuf İçer, iki haftalık süreçte çeyrek altın fiyatlarının 10 YTL kadar düştüğünü açıkladı. 65 YTL'ye çıkan çeyrek altına yaz döneminde aşırı talep olduğunu anlatan Yusuf İçer, düğünlere hediye almak için gelenlerin en az 5 ile 10 adet çeyrek altın aldığını belirtti.

İçer, Ramazan ayı öncesinde düğünlerin arttığına işaret ederek, "Gelen müşterilerimiz en az 10 tane kadar hediyelik altın talep ediyor. Bu talep biraz fazla olunca çeyrek altında sıkıntı oluşturdu. Ancak dünya genelinde yaşanan gelişmeler altın fiyatlarını geriletti. 2 hafta öncesine kadar 60 YTL'nin üzerinde sattığımız küçük altın fiyatları 52 YTL'ye kadar düştü. Şuan 54.55 YTL civarında gidiyor" dedi. Yusuf İçer, düğün sahiplerinin hediyelik gelen altınları fiyatların düşük olması nedeniyle bozdurması sonucu sıkıntının oluştuğunu sözlerine de ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber