Başbakanlık Mevzuat Sisteminde Önemli Açık

Tüm vatandaşlar gibi bizlerinde en güncel mevzuat konusunda başvuru kaynağımız http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr adresinden yayın yapan Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemidir. Ancak, özellikle yönetmelikler bağlamında, söz konusu mevzuattaki güncellemeler sadece Resmi Gazetedeki yayımlara göre yapılmaktadır. Mahkeme kararları ise Başbakanlığa ulaşmadığı için güncelleme yapılmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS YÖNETMELİĞİ ÖZELİNDE İNCELEME

Bir örnek vererek konuyu müşahhas hale getirmek istiyoruz. KPSS alımlarında herkesin başvurduğu mevzuat Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliktir. Bu yönetmelikte, 2006 yılında bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile il özel idarelerinin ve belediyelerin memur alımları merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarıldı. Ancak, bu son düzenleme Danıştay tarafından iptal edildi. Bu iptal kararına rağmen Mevzuat Bilgi Sistemindeki söz konusu yönetmelikte hiç bir değişiklik yapılmamıştır.

Yine hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı alan seçme sınavı yapmak üzere KPSS yönetmeliğinin 23. maddesinin ikinci fıkrasında ve ek 5. maddesinde değişiklik yapmıştı. Ancak söz konusu değişikliklerin yürürlüğü de Danıştay tarafından durdurulmasına rağmen, mevzuatın bu maddelerinde de gerekli güncelleme yapılmamıştır.

Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sisteminde yer alan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğinin son halini görmek için tıklayınız. (Madde 27A/B/C)

Memurlar.net'te yer alan ve tüm değişikliklerin işlendiği yönetmeliğin son hali için tıklayınız.

SORUN NEDEN OLUŞUYOR? ÇÖZÜM NE OLABİLİR?

Bu yaşanan sorunun en büyük nedeni özellikle Danıştay kararlarının Mevzuat Bilgi Sistemine yansıtılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle sorunun çözümü için de mahkeme kararlarının Başbakanlıktaki mevzuat birimine de iletilmesi gerekmektedir.

Başbakanlık Mevzuat Bilgi Sistemi tüm vatandaşlar tarafından, mevzuatların en güncel haline ulaşmak için hazırlanan çok yararlı bir platform olduğu için, bu önemli sorunun giderilmesi konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber