Bakan Çiçek'ten Örnek'in oğlunun Çalık Grubu'nda çalışmasına ilginç savunma

Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ?darbe günlüğü? iddialarıyla gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'in iki oğlunun da Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Çalık grubuyla ilişkisini ?Kişilerin başbakan, bakan, milletvekili ya da sivil-askeri bürokrat yakım olmaları bu haklarından faydalanmalarına engel teşkil etmemektedir?sözleriyle savundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ?darbe günlüğü? iddialarıyla gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'in iki oğlunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Çalık grubuyla ilişkisini ?Kişilerin başbakan, bakan, milletvekili ya da sivil-askeri bürokrat yakım olmaları bu haklarından faydalanmalarına engel teşkil etmemektedir? sözleriyle savundu.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Başbakan Erdoğan'a, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Deniz Örnek'in iki oğlunun Çalık Grubu'yla olan ilişkisini sordu. Topuz, önergesinde ?Kamuoyunda, Ergenekon soruşturması olarak bilinen ve Atatürkçü kimlikleri ile saygın bir yere sahip kimi aydınların sorgulanmasına ve tutuklanmasına neden olan ?günlüğün' sahibi olduğu söylenen bir kişinin çocuklarının, Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği nezdinde göreve getirilmiş olması sizce nasıl değerlendirilmektedir? Söz konusu ?günlük' ile emekli Oramiral Özden Örnek'in oğlu Burak Örnek'in Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesi arasında bir ilişkinin varlığından söz edilebilir mi??sorularını yöneltti.

Soru önergesine Başbakan Erdoğan adına yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Anayasa'ya göre herkesin maddi ve manevi varlığını geliştirmesi, koruması ve dilediği alanda çalışma hürriyeti ve özel teşebbüs kurma hakkı bulunduğunu belirterek, ?Tüm vatandaşlarımız dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet, siyasi düşünce ile felsefi inanç ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittirler. Devlet organları ve idari makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar? dedi.

Kişilerin başbakan, bakan, milletvekili ya da sivil-askeri bürokrat yakını olmalarının bu haklarından faydalanmalarına engel teşkil etmediğini kaydeden Bakan Çiçek şunları söyledi:

?Bu kişilerin kamu önünde asla bir imtiyaz sahibi olmayacağı gibi, yasalarla tüm vatandaşlarımıza tanınan haklardan faydalanmalarının da engellenmeyeceği açıktır. Bu kişilerin her vatandaşımız gibi, bağımsız yargıya hesap vermelerinin önünde de hiçbir engel bulunmamaktadır. Diğer taraftan, bahsi geçen konuyla ilgili yargı süreci halen devam etmektedir. Anayasamızın 138. maddesi gereğince, yargı aşamasında olan bir konu hakkında değerlendirme yapmak mümkün olmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber