Genel lise mezunları 1.5 yılda Endüstri Meslek Lisesi diploması alabilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel lise mezunlarının Endüstri Meslek Lisesi diploması sahibi olabilmeleri için Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nde Telafi Eğitimi Programı açıldı.

Edinilen bilgiye göre, hafta içi gece ve hafta sonları yoğunlaştırılmış olarak uygulanacak Telafi Eğitimi Programının 1,5 yılda tamamlanması öngörülüyor. Açılan programları başarıyla tamamlayan genel lise mezunları Endüstri Meslek Lisesi diploması almaya hak kazanacak.

2008-2009 Eğitim öğretim yılı başında başlayacak Telafi Eğitimi Programı için ön kayıtlar devam ediyor. 29 Ağustos'a kadar sürecek ön kayıtlarda adaylardan nüfus cüzdanı fotokopisi ve genel lise diplomasının onaylı fotokopisi isteniyor. Endüstri Meslek Lisesi diploması sahibi olmak isteyen genel lise mezunlarının alınacağı telafi eğitimi için kesin kayıtlar 1 -5 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sakarya Caddesi üzerindeki Sakarya Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulanacak telafi eğitimi programı kapsamında; Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri ve Ahşap Teknolojileri alanları açılacak.

Meslek lisesi mezunları genel liselilere göre daha kolay iş bulabiliyor. Bu sebeple telefi eğitimine büyük ilgi gösterileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber