Dicle Üniversitesi'nde lojman krizi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın atanmasının ardından üniversitede lojman krizi çıktı. Eski yönetimin, yandaşlarına iyi lojmanları dağıttığını ileri süren öğretim üyelerinin yönetime başvurması üzerine, bir komisyon kurularak hukuki inceleme başlatıldı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde eski Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç, en fazla oyu alarak birinci oldu. İddiaya göre, Prof. Dr. Canoruç, kendisini destekleyen öğretim üyelerine lojmanlardaki en iyi katları dağıttı. YÖK'ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği listeye Prof. Dr. Canoruç konulmazken, Cumhurbaşkanı Gül, rektörlük seçimlerinde üçüncü sırada yer alan ve 22 Temmuz seçimlerinde AKP'den Diyarbakır milletvekili adayı olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı Rektör olarak atadı.

Üniversitede yeni yönetimin işbaşına gelmesinin ardından bazı öğretim üyeleri, eski yönetimin kendilerini destekleyen yandaşlarına en iyi lojmanları tahsis ettiğini ileri sürerek itirazda bulundu. Seçimlerde Prof. Dr. Saraç'ı desteklediği belirtilen öğretim üyeleri itirazlarında, ?Eski yönetim kendi yandaşlarına orta katları, diğer öğretim üyelerine ise giriş ve son katları tahsis etti? dedi.

İNCELEME KOMİSYONU KURULDU

Bazı öğretim üyelerinin şikayeti üzerine Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dağıtılan çok katlı lojmanlarla ilgili kurulan komisyonla hukuki inceleme başlatıldığını duyurdu. Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Keleş, yapılan şikayetlerde öğretim üyeleri arasında lojman dağıtılırken, ayrımcılık yapıldığının ve lojman yönetmeliğine uyulmadığının ifade edildiğini söyledi. Doç. Dr. Keleş, kurulan komisyonun lojman dağıtımının uygun yapılıp yapılmadığını inceleyeceğini ve ona göre karar vereceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber