KESK toplu görüşmelerden çekildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) hükümetle yapılan toplu görüşmelerden çekildi.

Bugün başlayan toplu görüşmelere katıldıktan kısa bir süre sonra görüşmeden çıkan KESK Başkanı Sami Evren, iradelerini hükümete teslim etmek istemediklerini belirterek, grevli toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmemesi üzerine görüşmelerden çekildiklerini ifade etti.

KESK, AİHM'in kamu çalışanlarına toplu sözleşme ve grev hakkı veren kararına uyulmadığı gerekçesiyle toplu görüşmelerden çekildi. KESK Başkanı Sami Evren, haklarını meydanlarda arayacaklarını söyledi.

KESK Başkanı Sami Evren, hükümetle ve memur sendikaları arasında toplu görüşmelerden çekildiklerini açıkladı. Evren, görüşmelerin başında söz alarak, toplantının yasal olmadığını söylediğini ve görüşmelerin bu çerçevede yapılmasını talep ettiğini aktardı. Evren, taleplerinin kabul edilmemesi üzerine toplantıdan çekilme yönünde karar aldıklarını belirtti.

Evren, AİHM'in toplu sözleşme yapma ve grev hakkı veren kararı bulunduğunu hatırlatarak, hükümeti uymaya çağırdı. Evren, hükümetin AİHM'nin kararına uymayarak AB konusundaki samimiyetinin de defolu olduğunun görüldüğün savundu. Evren, Kamu-Sen ve Memur-Sen'i de kendi lehlerine olan bir karara uymadıkları için eleştirdi.

Evren, sendika olarak haklarını meydanlarda arayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber