Babasından izinsiz girdiği OKS'yi kazandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

KIRIKKALE'nin Yahşihan İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu başarı ile bitiren 15 yaşındaki Zekiye Merve Akçelik, babasının okutmama kararına karşın habersizce girdiği Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) 370 puan kazanarak Kırıkkale Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'ne gitmeye hak kazandı. Merve ilçe kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürü okula kayıt yapması için babası Hüseyin Akçelik'i, ikna etmesi üzerine mutluluk gözyaşları döktü.

Yahşihan'da tek katlı gecekonduda oturan ve Halk Eğitim Merkezi'nde hizmetli olarak görev yapan 3 çocuk babası Hüseyin Akçelik, para sıkıntısı çektiği için kızını okutamayacağını söyledi.

Yahşihan ilçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kuzucu, OKS'yi kazanan Merve Akçelik'in okutulamayacağını öğrenince devreye girdi. Kuzucu, Akçelik ailesinin evini ziyaret ederek baba Hüseyin Akçelik'e kızının başarısının kendilerini sevindirdiğini ve kaymakamlık ile birlikte Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Merve'nin okuması için gerekli desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Geçen aylar içerisinde bir oğlu ve bir kızını evlendirdiğini ve büyük borç altında olduğunu belirten baba Akçelik, aldığı maaş ile geçinmenın çok zor olduğunu söyledi. Hüseyin Akçelik, şöyle konuştu:

Küçük kızım Merve okuma azmi olan ve çalışkan bir öğrenci. Sınavlara girmek istediğini söylediğinde, kendisini okutamayacağımı belirtmiştim. Bana hiçbir şekilde haber vermeyerek, kursa gitmeden OKS'ye hazırlanıp girmiş ve kazanmış. Bu durumu öğrendiğimde okutamayacağımı tekrar söyledim. Ancak, durumu haber alan Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kuzucu bize yardımcı olacaklarını belirterek beni ikna ettiler. Hiçbir baba çocuğunu elinde imkanı varsa okutmaktan kaçınmaz. Şimdi kızımın okuyup başarılı olması için daha çok çalışarak ona destek vereceğim.?

Yahşihan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki başarısı ile öğretmenlerinin takdirini toplayan Zekiye Merve Akçelik, ağabeyi gibi okuyarak öğretmen olmak istediğini anlatırken, ?Babamın beni okutmama kararına rağmen yine de OKS'ye babamdan habersiz girerek başarılı oldum. Babamı zor ikna ettiler. Para sıkıntısı çekerken okumanın ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Babamı ikna eden kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüze ne kadar teşekkür etsem azdır. Onları mahçup etmemek için elimden geleni yapacağım. Bana güvensinler? diye konuştu.

Erzurum'un Güzeldere Köyü'nde öğretmenlik yapan Merve'nin ağabeyi Uğur Akçelik ise, babasının kendilerini hizmetli geliriyle güçlükle okuttuğunu belirterek, ?Ben de çok zor ve güç şartlarda okuyup öğretmen oldum. Merve'nin de başarılı bir öğrenci olarak öğretmen olacağından eminim? dedi. Anne Neziha ve ablası Meryem Aktuğba da Merve'nin azmi ve başarısını her zaman takdirle izlediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber