MEB, bu kez de özür durumu atama kılavuzunu değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 00:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB Personelden Son Dönem Modası: "Güncellenen Kılavuz"

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Literatürde olmayan uygulamalara imza atarak şaşırtmaya devam ediyor.

10 Ocak 2008 tarihinde yayımlanan "2008 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu" nu 24 Temmuz 2008 tarihinde güncelleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Bugün web sitesinde yayımladığı habere göre 11 Mart 2008 tarihinde yayımladığı "2008 Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nu da güncellemiştir.

15 ağustos 208 tarihli ve http://www.memurlar.net/haber/117416 linkinde yayıma koyduğumuz "MEB, yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen atamalarını unuttu mu?" başlıklı haberimizin içeriğinin yer aldığı hususlarda da değişiklik yapılmıştır.

Haberimizde yani 11 Mart 2008 de yayımlanan kılavuzda " de yer alan yeni açılan kurumlarla ilgili işlemlerde;

"D. YENİ AÇILAN KURUMLARA ATAMA
İl içi başvurular alındıktan sonra eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il içi atama tarihinden sonra, il genelinde yapılacak duyuru üzerine alınacak başvurulara dayalı olarak yapılacak atamalarla karşılanacaktır. Konuya ilişkin başvuru, değerlendirme, atama, ilişik kesme ve göreve başlama işlemleri Ağustos ayı içinde tamamlanacaktır."
Şeklinde olan emir,

D. YENİ AÇILAN KURUMLARA ATAMA
"İl içi başvurular alındıktan sonra eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il içi atama tarihinden sonra, il genelinde yapılacak duyuru üzerine alınacak başvurulara dayalı olarak yapılacak atamalarla karşılanacaktır. Konuya ilişkin başvuru, değerlendirme, atama, ilişik kesme ve göreve başlama işlemleri Eylül ayının ilk haftası içinde tamamlanacaktır. "

Şeklinde değiştirilmiştir.

Burada iki konu çok önemlidir:
1- Yeni açılan bir okula Eylül ayının ilk haftasında atama yapılması demek, İlköğretim 1.sınıfa bu okullarda başlayacak öğrencilerin öğretmensiz kalması, buna benzer ve beraberindeki sorunların yaşanması demektir.

2- Meslek hayatım boyunca aylar geçtikten sonra güncellenen kılavuz yayımlanması uygulaması ile karşılaşmadım. Tabii ki, genelge, kılavuz ya da emirlerde hata veya değişiklikler olabilir. Gelişen süreçte bu değişikliklerin yaşanması gayet doğaldır. Fakat bu değişiklikler kılavuz güncellenerek değil; "?? kılavuzunun ?. Maddeleri ?. şeklinde değiştirilmiştir." şeklinde yayımlanacak emirler doğrultusunda düzeltilmesi gerekmektedir.

2007 yılında Temmuz ayında yapılan Yeni açılan kurumlara öğretmen ataması işlemleri, bu yıl önce Ağustos'a son değişiklikle de Eylül ayına atılmıştır. Bu değişiklik öğretmen ve öğrenciler için yani eğitimimiz için ne kadar yerinde bir değişikliktir eğitimcilerin takdirine bırakıyoruz.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber