Celalettin Cerrah'a yol mu göründü?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın görevden alınacağı öne sürüldü. Sebep ise "yetersiz" kalması...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni atanan 12 il emniyet müdürünü makamında kabul ederken gazetecilerin "İstanbul olmak üzere büyük illere yönelik bir emniyet müdürleri kararnamesi hazırlığı var mı?'' sorusuna imalı bir cevap verdi.

Atalay "Şu anda bir hazırlık yok ama, bu olmaz anlamına da gelmez. Görevlerde her zaman değişiklikler olabilir" dedi. Atalay, il emniyet müdürlüğü görevinin çok özellikli ve önemli bir statü olduğunu söyleyerek, "Bu, sadece bir güvenlik görevi değil, aynı zamanda bir temsil makamıdır. Belli hassasiyetler gerektiriyor'' diye konuştu


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, başta İstanbul olmak üzere büyük illere yönelik bir emniyet müdürleri kararnamesi hazırlandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Ancak bunun olmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlığındaki yeni atanan 12 il emniyet müdürünü makamında kabul etti. Bakanlık Encümen Toplantı Salonu'ndaki kabulde konuşan Atalay, il emniyet müdürlüğünün, emniyet teşkilatı içindeki görevler arasında çok özellikli ve önemli bir statü olduğunu söyleyerek, "Bu, sadece bir güvenlik görevi değil, aynı zamanda bir temsil makamıdır. Belli hassasiyetler gerektiriyor. Kendileri en kısa sürede gidip görevlerine başlayacaklar." dedi. Büyük şehirleri de kapsayan geniş bir il emniyet müdürleri kararnamesi hazırlandığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Atalay, "Şu anda yeni bir hazırlığımız yok; ama bu olmaz anlamında değil. Görevlerde her zaman değişiklikler olabilir; ama şu anda yürüyen, elimizde bir kararname çalışması yok." diye konuştu. Atalay, bir gazetede yayınlanan kabine revizyonuna ilişkin haberde kendisinin de değişecek isimler arasında yer aldığı yönündeki soruya da "Bu konuda bir değerlendirme yapmam söz konusu olamaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber