Nilüfer Belediyesi'ne Japon personel

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi ile Japonya'nın kardeşkent Tokai Belediyesi'yle yapılan personel değişim projesi uygulamaya başlandı.

Yerel yönetim deneyimlerinin paylaşılmasında uluslararası ilişkilere özel bir önem veren Nilüfer Belediyesi, pek çok kardeşkent girişiminin ardından ilk kez, kardeşkentlerinden biri olan Japonya'nın Tokai Belediyesi ile personel değişim programını uygulamaya koydu. Bu kapsamda her iki belediyeden bir personel karşılıklı olarak ve geçici bir süre için yer değiştirdi.

İki kardeş belediyenin çalışma sistemleri ve projeler ile bilgi, tecrübe ve deneyimin paylaşılmasını amaçlayan Personel Değişim Projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi'nden Plan Proje Müdürü Emine Aksoy Kalyoncu Tokai Belediyesi'ndeki görevine başlarken, Tokai Belediyesi'nden de Planlama Bölüm sekreterliğinden Kojima Haruna, Türkiye'ye gelerek Nilüfer Belediyesi'ndeki görevine başladı.

Üç ay sürecek ve farklı birimlerde yapacağı görevine başlarken önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'le tanışan Haruna Kojima, Bozbey'e ülkelerinin milli kıyafeti kimona hediye etti. Bursa ve Nilüfer'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Haruna Kojima, burada bulunduğu süre içinde hem Nilüfer Belediyesi'nin gelişme politikasını izleyeceğini, hem de Türkiye'deki yaşam biçimi ve kültürünü tanımaya çalışacağını kaydetti. Kojima, Personel Değişim Projesi'nin ilk personeli olmaktan da gurur duyduğunu söyledi.

Tokai Belediyesi'ndeki 3 aylık görevine başlayan Emine Aksoy Kalyoncu'nun da ilk olarak Tokai Belediye Başkanı Suzuki Atsuo'yu ziyaret ederek Nilüfer Belediyesi adına iyi dileklerini ilettiği öğrenildi. Farklı birimlerde çalışarak Tokai'deki belediyecilik uygulamalarını inceleyecek olan Kalyoncu, Nilüfer'de yapılması planlanan Japon Parkı projesine yönelik çalışmalar da yürütecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber