Emekli-Sen: Emekliye de ek zam yapılmazsa yargıya başvuracağız

Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, kamu çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için verilen ek ödemeler ile milyonlarca memur emeklisinin yok sayıldığını ifade ederek, hükümettin "mağduriyetleri" giderecek düzenlemeyi yapması gerektiğini, düzenlemenin yapılmaması halinde ise yargıya başvuracaklarını kaydetti.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen yaptığı açıklamada, hükümetin 2002 yılından bu yana, kamu çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için yaptığı bütün düzenlemelerde, milyonlarca memur emeklisi ile bunların dul ve yetimlerini yok sayan bir tutum sergilediğini kaydetti. Beysülen, ?12 Ağustos tarihinde, Başbakanlığa yazı yazmış ve böylesi eşitsiz düzenlemenin yapılmaması gerektiğini, toplu görüşmelere katılacak olan üç konfederasyonu ise emeklileri mağdur edecek olan bu düzenlemeyi kabul etmemeleri konusunda uyarmıştık. Ancak görüyoruz ki, bu uyarılarımız dikkate alınmadı? dedi.

Hükümeti emeklilere de ek ödeme verilmesi için gerekli düzenlemeyi yapmaya çağıran Beysülen, mağduriyetin giderilmemesi halinde gelecek günlerde konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber