Lise masrafı el yakıyor...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaokul ve lise öğrencilerinin masrafları, ilkokula başlayan bir öğrenciden çok daha fazla. Kırtasiye hariç ortaokul-lise öğrencisi için 123-276 YTL arasında harcama gerekiyor

***

Liselinin masrafı ağır

Ortaokul ve lise öğrencilerinin masrafları, ilkokula başlayan bir öğrenciden çok daha fazla. Kırtasiye hariç ortaokul-lise öğrencisi için 123-276 YTL arasında harcama gerekiyor.

Velilerin telaşını hafifletebilmek için, hazırladığımız 'Okul Alışverişi Rehberi'nde bugün ortaokul ve liseye giden öğrencilerin masraflarını ele alıyoruz. Ceketten kaleme, etekten çantaya kadar öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren İstanbul Mahmutpaşa esnafından aldığımız bilgilerle, ilkokula başlayan bir öğrenci ile ortakokul ve liseye başlayan öğrencilerin masraflarını kıyasladık. Bu bağlamda öğrencilerin yaşları büyüdükçe okul masraflarının artığı ortaya çıkıyor.

FİYAT FARKI YÜKSEK

Kırtasiye masrafları hariç ilkokula başlayan bir erkek öğrencinin okul masrafı, 91 YTL ile 262 YTL arasında değişirken, ortaokul ve liseye başlayan bir öğrencinin ihtiyaçları için 128 YTL ile 276 YTL arasında harcama yapılıyor.

İHTİYAÇ LİSTESİ YAPIN

İlkokula başlayan kız öğrencilerin ihtiyaçları 86-251 YTL, ortaokul ve liseye başlayan öğrencilerin ise 123-258 YTL'ye karşılanabiliyor. Kırtasiye masraflarına bakıldığında ise rengarenk kalemler, süslü defterler, çizgi film kahramanı figürlü defter kapları ilkokul öğrencilerini cezbediyor. Tahtakale esnafı, velileri ihtiyaçlarından fazla alışveriş yapmamaları için önceden bir liste hazırlamaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Özlem Kamer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber