Boksör emniyet müdüründen yumruk itafı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ağustos 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARDAHAN'a Emniyet Müdürü olarak atanan Türk boksunda hiç yenilgisi bulunmayan Kemal Sonunur, itirafta bulundu. Uyum Yasaları öncesi çok hırsız ve ırz düşmanını 'ayarlı yumrukları'yla dövdüğünü anımsatan Emniyet Müdürü Sonunur, "Eskiden hırsızı dövüyordum. Şimdi ise suçunu itiraf etmesi için ricada bulunuyoruz. O da ricamızı kırmayarak söylüyor" dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin'in merkeze alınması ile Polis Başmüfettişliğinden atanan Kemal Sonunur, Ardahan'a gelerek yeni görevine başladı. Emniyet'e 1973 yılında polis memuru olarak giren, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesini 1980'de bitiren Kemal Sonunur, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın korumalağını yaptığını anımsattı. Uyum Yasaları çıkmadan önce ayarlı yumrukları ile suçlulara 'ders' verdiğini vurgulayan Kemal Sonunur, bu konuda şunları söyledi:

"Uyum yasaları, suçluları dövmemizi elimizden aldı. Ama yasalardan önce ben çok hırsızı dövdüm. Çok ırz düşmanını dövdüm. İnkar etmiyorum. Bizim yumruğumuzun ayarı vardır. Onun kalıbına göre, dozajına göre ayar yapıyordum. Ama şimdi CMUK var, Avrupa Birliği Uyum Yasaları var. Hırsızı yakaladığımız zaman rica ediyoruz. Çok rica ediyoruz, 'Kardeşim sen bunu söyleyeceksin' diyoruz. O da bizim ricamızı kırmıyor ve nerede hırsızlık yaptığını söylüyor."

Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, 18 yaşında ringe çıktığını, 1972'de Dünya Ordulararası Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda birinci, 1973'te Balkan ikincisi, 1976 ve 1977 yıllarında da Balkan Şampiyonu olduğunu anımsattı. Şampiyonluk fotoğraflarını makamında sergileyen Sonunur (57), "Ringlerde 251 maç yaptım. Bu maçların 245'ini nakavtla, 7'sini ise sayı ile kazandım. Türkiye'de hiç yenilgisi olmadan boksu bırakan tek boksör benim. Altı kez Türkiye şampiyonu oldum. Yurt dışında beş kez İstiklal Marşını çaldırdım. Şampiyon olduğumda devlet bana 100 YTL maaş bağladı. Şimdi ise bu maaşım 300 YTL'dir. Gençleri spora yöneltmek ve kahveden kurtarmak için çalışmalar yapacağım. Boks Federasyonu ile görüştüm. Ardahan'da bir boks turnuvası düzenleyeceğiz ve halkın da spora ilgisini artıracağız. Ayrıca bu turnuva, ekonomik canlılık da getirecek"" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber