Savcı Öz'deki kasetlerde Apo ile görüşenler kim?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİTİKAERGENEKON-PKK BAĞLANTISINI GÖZLER ÖNÜNE SEREN KASETLER SAVCIDA

Uzun yıllar PKK içinde yer alan ve kendini Kürt milliyetçisi olarak tanıtan bir kişi Ergenekon Savcısı Öz'e, PKK ile Ergenekoncular arasındaki görüşmelerin görüntü kayıtlarını gönderdi

HAZIRLADIĞI 2 bin 445 sayfalık iddianamede Ergenekon'u ?yıkıcı terör örgütü' olarak nitelendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilen ve PKK ile Ergenekon arasındaki ilişkileri gösterdiği belirtilen görüntü kayıtları da ek klasörlere girdi. Savcı Öz, görüntüleri gönderen kişinin mektubunu ek klasörlere koyarken görüntüleri koymadı. Kasette şu anda gözaltına alınan pekçok ismin Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmeler ile gözaltına alınmayan ancak Ergenekon'la bağlantısı olduğu belirlenen kişilerin görüntülerinin yer aldığı öğrenildi.

MERAK UYANDIRAN İSİMLER

ERGENEKON klasörlerine giren bir mektupta uzun yıllar PKK içerisinde bulunduğunu ve Kürt milliyetçisi olduğunu söyleyen bir kişi, soruşturma kapsamında tutuklanan ve henüz gözaltına alınmamış birçok ismin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüntülerinin olduğunu ve mektupla beraber bu görüntüleri yolladığını söylüyor. Savcı Öz'ün mektubu ek klasörlere koyup, görüntüleri koymaması soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceğinin işareti olarak gösterildi. Öcalan'la görüşen Ergenekon tutuklularının ismi ile görüntülerde yer almasına rağmen henüz gözaltına alınmayan kişilerin kimlikleri merak uyandırdı.

GÖNDERİP YURT DIŞINA ÇIKTI

ÖCALAN'LA görüşen kişilerin görüntü ve fotoğraflarını gönderen eski PKK'lı, Savcı Zekeriya Öz'e yazdığı mektupta şöyle diyor: Sayın Savcım, bu mektubu gönderdikten sonra yurt dışına çıkacağım. Ben uzun yıllardır PKK içerisinde bulundum. Daha sonra örgüt tarafından Avrupa yapılanması içerisinde faaliyette bulunmak üzere gönderildi. Aslında ben örgütten ayrılmak istiyordum, çok defa gelip polise teslim olmak istedim fakat korktuğumdan dolayı, uzun yıllar cezaevinde yatacağımı düşündüğümden dolayı teslim olamıyordum fakat örgütün avrupada birçok yanlış işini gördüğümden dolayı tamamen örgütten soğudum.

DİKKATE ALIRSANIZ SEVİNİRİM

ESKİ PKK'lı mektubuna şöyle devam ediyor: Basından takip ettiğim kadarıyla Ergenekon operasyonu ile ilgili gözaltına alınan şahıslar ve halen gözaltına alınmamış birçok kişinin Öcalan'ın yanına gelip fikir alışverişinde bulunduklarına defalarca şahit oldum. Benim gibi bir Kürt milliyetçisi için PKK'nın derin devletle iş yapması örgütün varlığı adına kabul edilemez. O yüzden Öcalan'la görüşen kişilerin görüntülerini Avrupa'ya yanımda getirmiştim. Bu görüntüleri size yolluyorum, beni dikkate alırsanız sevinirim. REMZİ KOPAR

Savcı'ya konuşmak istiyor

PKK ve JİTEM itirafçısı Aygan ?Ergenekon Savcısı Öz beni dinlesin. O'na JİTEM'in karıştığı karanlık cinayetlerdeki subayların ismini verebilirim' dedi

1985 yılında PKK'dan kaçarak itirafçı olan ve uzun yıllar JİTEM'de görev yapan Abdülkadir Aygan, Ergenekon soruşturması kapsamında yeniden gündeme gelen JİTEM komutanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Musa Anter cinayetine de karışan Aygan, İsveç'te yaptığı açıklamada Ergenekon Savcısı Zekariya Öz'e JİTEM'in yapısı ve karanlık cinayetlerdeki subay ve komutanların ismini verebileceğini söyledi. Aygan Ergenekon'a yönelik operasyonun Türk ordusunun bağırsaklarını temizleme girişimi olduğunu belirterek, ?Hala görevdekilere dokunulmaması şartıyla operasyona izin verilmiştir. Daha fazla bu operasyon ileri gidemez'' dedi.

FİKİR BABASI JİTEM'Dİ

JİTEM'İn hala Türkiye'nin en güçlü ve en yaygın yapılanması olduğunu iddia eden Aygan ?Yüklü miktardaki cephanelikler, silahlar ve dokümanlar sadece emekliye ayrılanların beraberlerinde getirdikleri değildir. Halen ordu içindeki Ergenekon üyeleri lojistik alanında teşkilata yardım etmişlerdir. Bu şahıslar halen çeşitli kilit noktalarda görevdedirler. Ergenekon'un fikir babalığını JİTEM komutanları ve ordunun çeşitli kademelerinden destek sunan komutanlar yapmıştır' dedi.

SAVCI BENİ DİNLESİN

ERGENEKON Savcısı Zekeriya Öz'ün kendisini dinlemesini isteyen Aygan ?Benim gibi şahısları dinlemesinde yarar vardır. Bu aşamada savcıya yardımcı olmak bence bir insanlık ve vatandaşlık görevi olarak görülmelidir. At izini it izinden ayırabilmesi ve perde arkasındakileri tanıyabilmesi için Sayın Öz'e yardımcı olmak gerekir. Savcı Öz'e halen orduda görev yapan veya ellerini kollarını sallayarak gezen suçluları açıklayabilirim' dedi. ŞEYHMUS ÇAKAN

Anter-Mumcu JİTEM'in işi

KÜRT yazar Musa Anter cinayetini Veli Küçük'ün emriyle Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın işlediğini öne süren Aygan, ?Ersever cinayeti de Yeşil'in işi. Ersever öldükten sonra da Ankara'dan geldi ve ?Alçak, hain! Bankada bir sürü parası varmış' dedi. Ben Yeşil'in de öldürüldüğünü düşünüyorum' dedi. Aygan, gazeteci uğur Mumcu cinayetinde kullanılan C-4 patlayıcıların JİTEM'in kurucularından Cem Ersever'e ait olduğunu iddia ederek ?Ersever bu C-4'leri Ankara'ya götürdükten sonra Uğur Mumcu C-4 patlayıcı ile öldürüldü. Aytekin Özen ve Ersever konuşmalarında ?Uğur Mumcu kaşınıyor rahat durmuyor' diyorlardı'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber