İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Askeri kurumlarda çalışan sivil memurların tayin sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri kurumlara KPSS ile atanan ve sivil memur olarak çalışan kişilerin en çok karşılaştığı sorun nakil sorunu...

657 sayılı Kanunun 74. maddesine göre memurun başka bir kuruma memur olarak geçebilmesi için iki kurumun da muvafakat vermesi gerekmektedir. Askeri kurumlardaki sivil memurlar da 657'e tabidir. Dolaysıyla başka bir kuruma memur olarak geçebilmek için mutlaka askeri kurumun onay vermesi gerekmektedir. Ancak, askeri kurumlardaki personel ihtiyacından dolayı, diğer kurumlardan gelen nakil taleplerine olumlu yanıt verilememekte, dolaysıyla sivil memur naklen geçememektedir. Bu kurumlarda çalışan personel, işlemi dava etmekten çekinmekte, bu nedenle de sivil memur olarak çalışmaya devam edilmektedir.

Ancak, sivil memurun ihtiyaç duyduğu "muvafakat" sadece memur kadrolarına geçişte gerekli. Oysaki bazı kamu kurumları 399'a tabidir. KİT'tir. Bu kurumlarda sözleşmeli personel istihdamı yapılmaktadır. Diğer memurlar gibi askeri kurumlarda çalışan sivil memurlar da KPSS'ye gerek duymaksızın bu kurumlara atanabilmektedir. Bu kurumlara atanabilmek için, bir KİT'in personel ihtiyacı duyması gerekmektedir.

Eğer sivil memur kendisine ihtiyaç duyacak bir KİT bulur ise buradaki sözleşmeli memur kadrosuna atanması mümkündür. Bu halde muvafakata ihtiyaç yoktur. Sivil memur görevinden istifa ederek KİT'teki sözleşmeli görevine başlayabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber