28 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY'DA DEVİR TESLİM TÖRENİ

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak olan devir teslim töreni ile görevini Orgeneral İlker Başbuğ'a teslim ediyor.

-Genelkurmay Başkanlığı'ndaki devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan katılıyor. (Saat: 17.00)

-KÖŞK'TE KKTC ZİRVESİ

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Ankara'da. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek zirvede KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir araya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, görüşme sonrasında basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00/12.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Norveç Hıristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Hoybraten Dagfinn ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 15.00)

-PAKSÜT'ÜN EŞİNE ERGENEKON SORGUSU

-Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması çerçevesinde hakkında tutuklanma talebiyle yakalama kararı bulunan eski AKP milletvekili Turan Çömez ile ilgili ses kayıtlarının kamuoyuna yansımasının ardından savcılığa ifade veriyor. Savcılığa, eşi Osman Paksüt ve avukatı ile gidecek olan Ferda Paksüt'ün basın açıklaması yapması bekleniyor.

-KESK BAŞKANI EVREN'İN BASIN AÇIKLAMASI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren, devam eden toplu görüşme süreciyle ilgili bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ediyor.

-Evren, ziyareti sonrasında basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-TİM BAŞKAN ADAYI DALGAKIRAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçılar Birliği Başkanı ve TİM Başkan adayı Adnan Dalgakıran, adaylık gerekçelerini ve projelerini The Marmara Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 12.00)

-TÜRK-İŞ: AÇLIK SINIRI 730, YOKSULLUK SINIRI 2 BİN 377 YTL

-Türk-İş'in Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre gıda harcamasında 12 aylık artış yüzde 16.28'e ulaştı.

-Türk-İş: ?Bazı üretici ve satıcılar için ?Ramazan ayı fırsat ayı oldu?

-TÖRE CİNAYETLERİNE "AİLE MECLİSİ KARARI" KRİTERİ

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi, töre cinayetlerinde "aile meclisi kararı" alınmış olmasını şart koştu. Yargıtay'ın bu kararına göre, ?aile meclisi'nin verdiği karar sonrası cinayet işlendiği ispatlanmazsa sanıklar ?töre' suçundan hüküm giymeyecek ve daha az ceza alacaklar.

-Yargıtay, verdiği kararda, ?Kardeşe, çocuğa ve gebe olduğu bilinen maktüleye karşı işlenen öldürme suçunun alınan aile meclisi kararı sonucu gerçekleştirildiğini gösteren kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığı bu nedenle suçun töre saikiyle işlendiğinden söz edilemeyeceği anlaşıldığı halde, 5237 sayılı TCK'nın 82/1-d-e-f maddeleri yerine 82/1-d-k maddeleri uyarınca karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir? görüşünü dile getirdi.

-Yargıtay üyesi Salih Zeki İskender, bu karar yüzünden töre cinayetlerine azmettirenlerin beraat edebileceğini belirtti. İskender, Yargıtay'ın bu kararının yerleşmeyeceğini ve öğretiden hak ettiği eleştiriyi alacağını umduğunu kaydetti.

-PARASINI CÜZDANDA TAŞIYANLARIN ORANI YÜZDE 68'DE KALDI

-Merkez Bankası, banknot parasını cüzdanda taşıyanların oranının yüzde 67,9'da kaldığını belirledi. Yurttaşlardan paralarını cüzdanda taşımalarını isteyen Merkez Bankası, paranın yıpranması halinde değişimde normal değerin altında ödeme yapılacağı ya da hiç ödeme yapılmayacağı uyarısında bulundu.

-TEKNOLOJİYE AYAK UYDURAMAYAN TELEVİZYON ÜRETİCİLERİ 1 MİLYAR DOLAR ZARAR ETTİ

-Dünyada hızla gelişen teknolojiye zamanında ayak uyduramayan ve Uzak Doğu firmalarının Türkiye pazarına yaptığı baskılara yenilen televizyon üreticilerinin zararı bir milyar dolara ulaştı. Ayrıca, firmalar zarar etmeleri nedeniyle 2 bin 500 kişiyi de işten çıkardı.

-Öte yandan, kullanımda bulunan 10 yaş üzeri elektrikli ev aletlerinin yenileriyle değişimi, her yıl 150 megavat bir santral gereksinimini de ortadan kaldıracak.

-2008 VERGİ BEYANNAMELERİNDE TL KULLANILACAK

-Merkez Bankası, 2008 yılı vergilendirme dönemine ilişkin olmakla birlikte, 1 Ocak 2009 tarihinden sonra verilecek vergi beyannamelerinin YTL ve YKR yerine, TL ve Kr olarak düzenleneceğini bildirdi. Yılbaşından itibaren bankaların ATM'lerinden YTL çekilemeyeceğini açıklayan Merkez Bankası, 2009 yılı boyunca TL ve YTL'nin birlikte kullanılacağını, buna rağmen istenirse 2009 yılı içinde para değişimlerinin tüm bankalar tarafından yapılacağını belirtti.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KENELERE KARŞI MÜCADELEDE ATOM KARINCA

-Sağlık Bakanlığı, 8 ayda 52 kişinin hayatını kaybettiği Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kenelerle mücadelede atom karıncaları kullanacak. Bakanlık, halk arasında atom karınca olarak bilinen kırmızı karıncaların kenelerle mücadelede kullanılabilip kullanılamayacağı yönündeki çalışmalarına başladı. Sonuç olumlu olduğu takdirde, bu karıncalar çoğaltılarak kenelerin yoğun olduğu bölgelere dağıtılacak. Salgıladıkları sıvı ile keneleri bayıltarak yuvalarına götüren atom karıncalar keneleri böylece bertaraf edecek.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN GÖZÜ 35 BİN KÖYÜN ÜZERİNDE

-Sağlık Bakanlığı ?sağlıklı köyler projesi? ile 35 bin 322 köyü, sağlık kuruluşları, içme ve kullanma suları, okulları, mezarlıkları, başıboş hayvanları ve ulaşımı gibi açılardan inceleyerek mevcut durumlarını tespit edecek. Tespit edilen bu veriler üzerinden ise, köylerin sorunları hakkında politikalar geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber