İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli imam hatip alımında taban puanlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı 31 Temmuz'da 700 sözleşmeli imam hatip ve 200 müezzin kayyım almak için ilana çıkmıştı.

İlanda lisans mezunları için 2008 KPSS, önlisans ve ortaöğretim mezunları için ise 2004 ve 2006 KPSS/2 sonuçları kullanıldı.

Sonuçların özellikle lisans mezunları için olan bölümü oldukça önemlidir. Zira burada ortaya çıkan taban puan bir göstergedir. Ortaöğretim ve önlisans mezunları için ise bir gösterge yoktur. Zira alımlarda 2004 ve 2006 puanları kullanılmıştır. 2008 sınavı 21 eylül'de yapılacaktır.

ATAMALARDA ÖNCELİK

Burada bir diğer önemli nokta da, öncelik meselesidir. Diyanet 4/B'li alımında imam hatip alımında önceliği ilahiyat mezunlarına vermiştir.

İlahiyat fakültesi mezunları yerleştirildikten sonra boş kontenjan kalması halinde bunlara ilahiyat ön lisans mezunları ile hafız imam-hatip lisesi mezunları arasından atama yapılmıştır.

Tahsis edilen kontenjanlara bu iki şekilde de aday bulunamamış ise imam-hatip lisesi mezunları arasından atama yapılmıştır.

Müezzin-kayyım atamalarında ise öncelik bulunmamaktadır. En yüksek puandan başlamak suretiyle atama yapılmıştır.

İLAHİYAT MEZUNLARI İÇİN TABAN PUANLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı bu öncelik meselesinden dolayı taban puanları biraz karışık bir şekilde ve herhangi bir bilgilendirme notu olmadan yayımlamıştır.

Aşağıda iller bazında taban puanlar yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber