Doktorların otel parası şirketten

Haber Giriş : 08 Kasım 2004 05:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bugün başlayacak pratisyen hekimler kongresine, ilaç şirketleri 3 trilyon lira ile sponsor oldu. Tıp Kurumu, olayı 'skandal' olarak nitelendirdi ve kongrenin iptalini istedi

Türk Tabipleri Birliği'nin pratisyen hekimler için düzenlediği 9'uncu Pratisyen Hekimlik Kongresi, Antalya'da bugün başladı. Kongrede Aksu bölgesinde bulunan beş yıldızlı World of Wonders (WOW) tatil köyleri Kremlin Palace ve Topkapı Palace, dört gün boyunca 2 bin pratisyen hekimi ağırlayacak.

12 Aralık'a kadar sürecek kongreye katılan hekimlerden 110 milyon lira kayıt ücreti alındı. Ancak kongrenin masraflarının büyük bölümüne ilaç şirketleri sponsor oldu. İlaç şirketleri, pratisyen hekimlerin konaklaması için yaklaşık 2 milyon dolar (3 trilyon lira) katkı sağladı.

FATURAYI KİM ÖDEYECEK

Türk Tabipleri Birliği'ne alternatif olarak kurulan Tıp Kurumu Genel Sekteri Dr. Ali Rıza Üçer, kongreye ilaç şirketlerinin sponsor olmasını 'skandal' olarak nitelendirdi. Üçer, bu tür organizasyonların 700 milyon lira aylıkla çalışan genç hekimleri, daha yolun başında ilaç firmalarına muhtaç hale getirdiğini savundu. İlaç şirketlerinin neden böylesi bir kongreye trilyonlarca lira harcayacağının irdelenmesi gerektiğini belirten Üçer, 'Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez de ondan mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber