13 Soruda Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu

Sosyal Güvenlik Kurumu, KPSSP113 puan türüne göre 70 ve üstü puan almış alan adaylar arasından 300 Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru Alacak. İstenen belgelerle birlikte, 06/10/2008 tarihi mesai bitimine (saat 17.30) kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına başvurmak gerekmektedir. Peki Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu nedir, ne iş yapar, ne kadar maaş alır. İşte 13 soruda sosyal güvenlik kontrol memurluğu...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları hangi grup kadrolardandır?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadroları her şeyden önce B grubu kadrolardandır.

2- Niçin atamada KPSS A grubu puan türleri kullanılmaktadır?

Bu kadrolara KPSS A grubu puan türlerine göre atama yapılması 5502 sayılı Kanunun geçici 7 nci maddesi gereğincedir.

3- KPSS A grubu puan türüne göre atama yapılması bu kadroları KPSS A grubu yaparmı?

KPSS A grubu puan türlerine göre bu kadrolara atama yapılması bu kadroları A grubu yapmamaktadır. Müracaat edeceklerin bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

4- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları statü itibariyle düz memurlar gibimidir?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memurlarının statüleri Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre şeflerle aynı düzeyde belirlenmiştir. Ancak, yan ödeme kararnamesine göre memurlarla aynı düzeydedir.

5- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurlarının ek ödeme oranları şeflerden yüksekmidir?

Bunların ek ödeme oranları Sosyal Güvenlik Kurumundaki şeflerden daha yüksek belirlenmiştir. Şeflerin ek ödeme oranları en yüksek devlet memuru maaşının % 115' i (9500 x 0,051448 = 488,756 x %115= 562 YTL) olarak belirlenmişken Sosyal Güvenlik Kontrol Memurlarının ek ödeme oranları % 130 (635 YTL) olarak belirlenmiştir.

6- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurların çalışma şartları nerede düzenlenmiştir?

20.07.2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliği sosyal güvenlik kontrol memurlarının niteliklerini, Kurum memurları arasından seçilme ve atanmalarını, görev, yetki ve sorumluluklarını, yapacakları tespit, denetim, tarama ve benzeri görevlerin usul ve esaslarını düzenlemektedir. Dolayısıyla bu Yönetmelikte Sosyal Güvenlik Kontrol Memurlarıyla ilgili çok detay bilgiler bulunmakta olup, bunlara çok ciddi denetim yetkileri verildiği görülmektedir. Bunlar il düzeyinde denetim yapmaktadırlar.

7- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurlarının atamaları nasıl yapılmaktadır?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları esas itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılan sınavla alınmaktadır. Buna göre, sınava başvuru tarihinde Kurumda memur, icra memuru, dava takip memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarında çalışmış olması kaydıyla en az üç yıl hizmeti bulunanlar arasından seçilmektedir.

8- Bu atamanın istisnası varmıdır?

Bu durumun istisnası ise, 5502 sayılı Kanuna eklenen geçici 7 nci maddedir.Buna göre sadece 2008 yılı için 300 adet Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrolarına KPSS sınav sonuçlarına ve Başkanlıkça belirlenen puan gruplarına göre atama yapılabilmektedir.

9- Kurum dışından atanacak Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları için taban puan varmıdır ve bu uygulama süreklimidir?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrolarına Kurum dışından yapılacak atamalarda KPSS (A) grubu sınav sonuçlarına ve Başkanlıkça belirlenecek puan grubuna göre 70 ve üstü puan alanlardan ilan edilen kadronun başarı sırasına göre bir buçuk katına kadarının çağrılması ile yapılacak sözlü sınavda başarı gösterenlerin taşra teşkilatı kadrolarına atamaları yapılabilecektir. Dışardan Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru alımı 2008 yılı ile sınırlı bir uygulamadır ve bu alım şekli istisnai bir durumdur.

10- Hangi puan türüne göre Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru alınmaktadır?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrolarına Kurum dışından yapılacak atamalarda KPSSP 113 puan türüne sahip adaylardan 70 ve üzeri puana sahip olanlar müracaat edebileceklerdir. Bu puan türünde; Genel Yetenek genel yetenek : 0.15, genel kültür : 0.15, hukuk : 0.10, iktisat : 0.10, işletme : 0.10, maliye : 0.10, muhasebe : 0.10, Çalışma Ekonomisi ve End. İlişkileri : 0.10, kamu yönetimi : 0.10 puan türü bulunmaktadır.

11- Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru atamalarında yaş ve dört yıllık eğitim şartı varmıdır?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadrolarına atanabilmek için; a) En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak; b) Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşım bitirmemiş olmak; Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak; c) Türkiye'nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak; şartlarını taşımak gerekmektedir.

12- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu için yazılı sınav yapılacakmıdır?

Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğuna yapılacak atamada sadece sözlü sınav yapılacaktır.

13- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları ne kadar ücret almaktadır?

Bunların girişteki ücreti ise (9/1) 1.658 YTL dir. Bu rakama ikramiye, fazla çalışma ve ek ödeme dahildir. Sosyal Güvenlik Kurumu personeline Kamu kurumları arasında en yüksek ücret veren kurumlar arasındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber