Türkiye 4 Şehit'ini daha toprağa verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit jandarma komando er Serkan Özbakır toprağa verildi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Serkan Özbakır'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Özbakır için Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine annesi Devlet Özbakır, babası Naim Özbakır, 6 kız ve 3 erkek kardeşi ile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin katıldı.

Şehit Özbakır'ın ailesi ve yakınları tarafından ağıtların yakıldığı törene katılanlar, şehit erin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

ANNE, ŞEHİT EVLADINA EL SALLADI

Anne Devlet Özbakır, oğlunun cenaze töreninde metanetini korumaya çalışırken, baba Naim Özbakır ise rahatsız olduğu için töreni oturduğu yerde izledi. Abla Nuran Aslan, tören öncesi baygınlık geçirirken, şehidin erkek kardeşi Hakan Özbakır'in kardeşlerinin ve akrabalarının yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi.

Tören mangası tarafından cenaze cami avlusuna getirildiğinde anne Devlet Erbakır'ın oğlunun tabutuna el sallaması dikkat çekti. Musalla taşına konulan tabutun başına gelen Özbakır'ın diğer kız kardeşleri ise tabuta sarılarak ?Kardeşimin kanı yerde kalmayacak? diyerek ağladı.

Şehit Komando Er Serkan Özbakır'ın dayısının oğlu ve eniştesi Cemal Aktaş, terörü lanetleyerek, giydiği asker üniformasıyla şehidin tabutu başında nöbet tuttu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra top arabasına konulan Özbakır'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.


Şehit er Bülent Bayram son yolculuğuna uğurlandı

Bingöl'ün Yedisu İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından jandarma karakoluna yönelik hain saldırıda şehit olan Bülent Bayram için memleketi Van'ın Gevaş İlçesi'nde tören düzenlendi.

Törene katılan Van Jandarmaya Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, güçlü bir Türkiye görmek istemeyen dış odakların, Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya ve yıpratmaya çalıştıklarını belirterek, "Adice yöntemlerin boyutları ne olursa olsun, hiç bir ihanet girişimi Türk milletinin azmi ve kararlılığı karşısında amacına ullaşamaz"dedi. Cenazenin kaldırışı sırasında da vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Acemi birliğini İzmir Foça tamamlayıp, 15 gün önce Bingöl'ün Yedisu İlçesi'ndeki karakolda vatani görevine başlayan ve önceki gece PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Bülent Bayram'ın cenazesi, bugün memleketi Van'ın Gevaş ilçesine getirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ambulansla alınan şehit Bayram'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu, İzzettin Şir Camisi'ne getirildi.

Camide düzenlenen törene, Van Valisi Özdemir Çakacak, AKP'li Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Jandarma AsayiŞ Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ile 500 civarında vatandaş katıldı. cenaze tereninde bir konuşma yapan Korgeneral Olcan, güçlü bir Türkiye istemeyen dış odakların ülkeyi hedeflerinden uzaklaştırmaya ve yapratmaya çalıştıklyarını belirterek şöyle konuştu:

"Adice yöntemlerin boyutları ne olursa olsun, hiç bir ihanet girişimi Türk milletinin azim ve kararlılığını karşısında amacına ulaşamaz. Terör ve ona destek verenler, güvenlik güçleri ve Türk milletinin kararlılığı karşısında duramaz. Ülke toprakları uğruna seve seve can verecek evlatları oldukça vatan olarak kalacaktır. Bu ülkenin güvenliğini sağlamak için bu mücadelede her kesimden binlerce şehit vermişiszdir. Bu şehitlerimiz, hainin bir kurşunun hedefi olarak can vermişlerdir. Aziz şehidim! uğruna canını feda ettiğin değerler, için gerekirse biz de canımızı feda edip, yanına geliriz. Bu şehidimiz, tüm milletimize mal olmuştur. Şehit annesine ve babasına gıpta ediyoruz. Türk milleti, vatan toprağından vazgeçmeyeciektir. Bu uğurda çok can verdik. Ama mutluyuz. Vatanımızı böldürmedik. Özügürlük bayrağımızı yüksekten indirmedik. Namusumuzu ve hürriyetimizi başkalarına emanet etmedik. Emanet etmek isteyenleri de lanetledik. onlarla mücadele ettik. Bir hususu daha hatırlatmak istiyorum. Şehidimiz can siperane şekilde mücadele etmiştir. Gurur duyuyorum"

ACILI BABAYI VALİ VE KOMUTAN TESELLİ ETTİ

Cenaze'nin camiye getirilişi ve kaldırılışı sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK alehine "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Ayakta durmakta zorlanan acılı baba Orhan Bayram ise Van Valisi Özdemir Çakacak ile Kolordu Komutanı Korgeneral Olcan tarafından teselli edildi.

Van İl Müftüsü Osman Artan'ın okuduğu dualardan sonra şehit Bayram'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra, toprağa verilmek üzere Van Belediyesi'ne ait ambulansla Gevaş Yoldöndü Köyü'ne bağlı Barışık mezrasına gönderildi. Burada da Mehmetçikler tarafından havaya saygı ateşi yapıldıktan sonra Şehit Bayram'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.


Şehit onbaşı Yaşar Kaya toprağa verildi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi, Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.

Hassa Devlet Hastanesinden alınan şehit Yaşar Kaya'nın cenazesi, askeri kortejle Akbez beldesindeki evine getirildi.

Burada tabuta sarılan anne Zeynep Şahin, baba Hanifi ve abla İlkay Kaya, sinir krizi geçirdi. Aile, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Baba Hanifi Kaya, diğer oğullarını da şehit vermeye hazır olduğunu belirterek, ?Gerekirse ben de teröristlerle çatışmaya hazırım. Bir Yaşar ölür, binlerce Yaşar gelir? diye konuştu.

Eşi genç yaşta öldükten sonra ailesi tarafından kocasının kardeşi Hanifi Kaya ile imam nikahı kıydırıldığı belirtilen anne Zeynep Şahin de ?Oğlumun kanının yerde kalmayacağına inanıyorum. Ağlamayacağım. Teröristleri sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun? dedi.

Cenaze, daha sonra, Merkez Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene Vali Nusret Miroğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya ve Fevzi Şanverdi, MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Hassa Kaymakamı Yusuf Üstün ve Belediye Başkanı Selahattin Kocaman ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun namaz kıldırmasının ardından cenaze, Kılıçdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze mezarlığa götürülürken vatandaşlar, ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez?, ?Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz? diye slogan attı.


Şehit er Salim Güneş toprağa verildi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Salim Güneş'in cenazesi, Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Salim Güneş'in cenazesi, gece Ordu'ya getirildikten sonra ailesinin yaşadığı Çatalpınar ilçesine götürüldü. Çatalpınar Belediyesi önünde öğlen saatlerinde şehit er için tören düzenlendi. Törene, şehit erin annesi Yadigar, babası Adem Güneş ile kız kardeşleri İnci ve Ümran, Vali Ali Kaban, Ak Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Ayhan Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Belediye Başkanı Seyit Torun ile çeşitli kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit erle birlikte askere gittiği ve cenaze için vatani görevini yaptığı Lüleburgaz'dan izne geldiği öğrenilen hala oğlu Atilla Erkoç, törende fenalık geçirdi.

Cenaze sırasında alanda bulunan vatandaşlar sık sık terör örgütü aleyhine çeşitli slogan attı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, vatan için canını verenlere minnettar olduklarını söyledi.

Ülkeyi bölmeye çalışanlara fırsat verilmeyeceğini ifade eden Albay Çürek, ?Bugün burada bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, vatanımızda rahatça yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bilinmeli ki şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklar hiçbir zaman bölünmeyecektir? diye konuştu.

Şehit er Güneş'in naaşı daha sonra Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Haşal Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber